Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Quatuor Vocum, protagonistes al Festival Ànima

Quatuor Vocum, protagonistes al Festival Ànima

El certamen al voltant de la música sacra torna a proposar una interessant vetllada a l’Església dels Pares Caputxins.
20-01-2015

Després de la bona acollida, diumenge passat, del concert de música barroca del grup Sekrets al voltant de les Nou àries alemanyes de Haendel, que va omplir l’Església dels Pares Caputxins de gom a gom, ara és el torn, el diumenge 25 de gener, en el mateix escenari i a les 18h, del quartet vocal Quatuor Vocum.

Aquesta formació és un projecte nou i engrescador amb una important projecció de futur. Creada fa escassament un any i mig amb l’objectiu d’abastar repertori vocal a capella per a quatre veus de totes les èpoques i estils, aconsegueix un so molt homogeni a través d’un treball molt acurat, tant del conjunt com individualment. Format per Júlia Sesé, actual directora del cor igualadí Exaudio, en la veu de soprano;  Montserrat Bertral, fent de contralt, una veu que ja es va poder admirar el passat concert de Nadal; el tenor igualadí Carles Prat, de gran projecció internacional, i completant el conjunt, Germán de la Riva al baix, amb una àmplia trajectòria. Tots ells posseeixen un ampli historial com a cantants, han participat com a solistes en múltiples projectes i han estat components de prestigiosos grups vocals, tant a casa nostra com a l’estranger.

El programa que oferiran en aquest tercer concert del Festival Ànima té la particularitat de presentar una comparativa històrica, oferint dues versions de sis coneguts textos sacres llatins. La primera versió, musicada per un autor del segle XVI i, la segona, per un altre del segle XX, entre els quals s’hi compta el mateix Carles Prat, compositor i component del grup. Oferiran al públic la possibilitat de viatjar d’una època a l’altra, revivint el passat de manera diferent, des d’una uniformitat estilística clara. Del Renaixement a la diversitat de llenguatges que ofereix el segle XX, permetent veure’n l’evolució dins del camp compositiu, de la prototonalitat a la pantonalitat, mantenint el fil conductor del text. Un concert molt interessant i engrescador que cap amant de la bona música i de la música coral de qualitat es pot perdre.

El festival està organitzat per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) de l’Ajuntament d’Igualada i produït per l’entitat Contrapunt, Plataforma per a la Promoció d’Activitats Culturals.

 

  • Compartir
Pertany a: