Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Terra Teatre presenta “Els darrers dies de la Catalunya republicana”

Terra Teatre presenta “Els darrers dies de la Catalunya republicana”

L’obra es podrà veure en directe aquest divendres al Teatre Municipal l’Ateneu i aquest diumenge, a l’Auditori Virtual
04-06-2020

L’Auditori Virtual del Teatre Municipal l’Ateneu continua la seva activitat emmarcada en el Pla de suport específic al sector cultural del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. La propera representació en viu serà el divendres 5 de juny, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal l’Ateneu. L’espectacle de Terra Teatre és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili (Jordi Hervàs)  i una violoncel·lista (Mariona Tuset) que s’expressa amb  el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili, Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana. La funció tindrà un preu de 5 euros. Les entrades s’han de comprar en línia al web del teatre: www.teatremunicipalateneu.cat.  A causa de la situació provocada  les per l’episodi de COVID19 hi haurà un aforament reduït i els espectadors hauran de seguir un protocol de seguretat per a l’entrada i la sortida.

Terra Teatre   

La companyia Terra Teatre neix l’1 de gener del 2016 amb la voluntat de posar un embolcall a tots el projectes escènics que es realitzen al voltant  de l’actor Jordi Hervàs Solà.Tot i així, i entenent que la creació teatral és un art col·lectiu, la companyia no té una vocació unipersonal  ans tot el contrari, li agrada envoltar-se d’artesans, artistes i gent estimada que entre tots i totes fan realitat aquests projectes teatrals.

El primer espectacle que la companyia va realitzar fou “Els darrers dies de la Catalunya republicana”, estrenat el dia 19 de març de 2016 a la Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. En aquest espectacle hi van participar Edmon Bosch (violoncel·lista), Marc Hervàs (direcció escènica), Irene Santos (atrezzo), Sastreria Caireta (vestuari) i una llarga llista de noms que van ajudar a fer realitat el primer projecte de la nova companyia.

Els darrers dies de la Catalunya republicana

Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

Aquest espectacle té el suport de la Universitat Rovira i Virgili per la celebració del 25é aniversari de la seva fundació, Programa.cat (Generalitat de Catalunya i les diputacions) i el recull d’actes que va promoure el Memorial Democràtic pel 80é aniversari de la Guerra Civil espanyola. La producció de l’espectacle ha comptat amb el suport i la residència de la Casa del teatre Nu i del Teatre de l’Aurora.

L’equip

Jordi Hervàs Solà és llicenciat en Art Dramàtic, en l’especialitat d’interpretació, per l’Institut del Teatre de Barcelona. També té un màster sobre pedagogia teatral, “Teatre i educació”, realitzat a l’Institut del Teatre. Va ser membre fundador del Teatre Nu, on va fer d’actor en tots els espectacles fins l’any 2000. Durant set anys va fer d’actor titellaire al programa de Televisió espanyola “Los Lunnis”, i més endavant al programa “Los Algos”, produït per TV Flash i Gestmusic. Després d’un petit i feliç parèntesi, el 2014 torna als escenaris de la ma de la companyia Príncep Totilau. l’1 de gener de 2016 Funda la companyia Terra Teatre.

Marc Hervàs Solà és llicenciat en Art Dramàtic en l’especialitat de direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, i en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Conjuntament amb la Clara Dalmau, dins l’empresa Ca l’Ubú, SL, l’any 2007 funda La companyia del príncep Totilau, i el 2012 El ballet imperial de la Reina Rosamunda, on centra principalment la seva activitat.

A més a més de tots els espectacles de les dues companyies, ha dirigit, també, produccions com “Petruixka”, al Gran Teatre del Liceu; “A l’arca a les vuit”, una producció de la Fundació Xarxa i del Temporada Alta que també es va poder veure al TNC; els concerts per a infants “Percussions”, “Els colors del metall” i “Wimoweh”, a L’Auditori de Barcelona, i “Un te a la menta” per a l’Obra Social de “La Caixa”. També ha dirigit espectacles com “La Ventafocs, potser sí, potser no”, en una coproducció del Teatre Nu i el TNC, i “El cel de Mozart”, a la companyia Microcosmos Teatre. Va dirigir al Liceu l’òpera “Oh, l’amor!” dins el programa Òpera a Secundària, i “Els nous colors del metall” per a L’Auditori.

Mariona Tuset és violoncel·lista. Estudia i es gradua al conservatori del liceu de Barcelona amb el professor Peter Thiemman. Després amplia els seus estudis a la Buchmann-Mehta academy of music de Tel-Aviv, on estudia amb el professor Hillel Zori. Actualment treballa com a professora i forma part de diverses formacions cambrístiques i orquestrals.

Recordem que l’espectacle es podrà veure el diumenge 7 de juny, a les 6 de la tarda,  pels espais virtuals instagramtv@culturaigualada, facebook, i al lloc web teatremunicipal.cat i pel Canal Taronja Anoia.

 

  • Compartir