Sou a: Promoció Cultural i Relacions Institucionals / Notícies / Visites guiades al fort de Sant Magí, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

Visites guiades al fort de Sant Magí, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

El Museu de la Pell i el CECI organitzen l’activitat per donar a conèixer aquesta peça del patrimoni igualadí construïda durant les guerres carlines
06-10-2020

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre, Igualada s’adhereix, un any més a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, en aquesta ocasió amb una visita guiada i gratuïta al fort de Sant Magí, una perla patrimonial igualadina de les guerres carlines. L’activitat és organitzada pel Museu de la Pell i l’Ajuntament, conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

Construït a partir de les pedres de l'antiga capella de Sant Magí, es va aixecar un fort d'observació i defensa de la vila, en el marc de la primera guerra carlina (1833-1840). L'edifici ha estat restaurat amb excel·lents criteris arquitectònics i junt amb la torre de Rigat conforma un conjunt monumental i paisatgístic que s'ha recuperat per a la ciutat. Les visites guiades aniran a càrrec d’Anoia Patrimoni i els tres dies s'efectuaran a les 11 h. El punt de trobada serà davant del número 40 del C/ de la Salut. El dia 10 d'octubre, el Dr. Pere Pascual, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, presentarà la visita. Per assistir-hi caldrà fer inscripció prèvia trucant al telèfon 938046752.

Les Jornades Europees del Patrimoni, instituïdes el 1991 pel Consell d'Europa i considerades com l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l'acció conjunta del Departament de Cultura, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l'objectiu principal d'estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

 

  • Compartir