Sou a: Govern Obert i Ensenyaments Artístics / Notícies / La Gaspar amb l’obra de Jaume Plensa

La Gaspar amb l’obra de Jaume Plensa

Observació i experimentació durant la darrera setmana de l’Estiuart.
23-07-2019

Quan a l’escultor Jaume Plensa se li pregunta: ‘Quin és el teu material preferit?’ ell respon "Això és una bona pregunta. Jo crec que el material que més m'agrada són les idees. Us asseieu en una cadira i penseu i això és el material més barat que podeu trobar en el mercat en aquests moments. Sempre us porta a territoris inexplorats i extraordinaris."

I això és que ens motiva a l’Estiuart d’enguany, treballar amb les idees de Jaume Plensa i inspirar-nos amb les seves obres. Segons  Ferran Barenblit el comissari del’exposició que va estar en el MACBA l’estiu passat les referències de Plensa abracen la literatura ―en especial la poesia―, la música, la religió i el pensament. Ell es considera, abans que res, escultor, tot i que el seu procés creatiu ha transitat per múltiples disciplines. Les seves obres s’adrecen a la condició mateixa de l’ésser: la seva essència física i espiritual, la consciència de si mateix i del seu passat, els seus codis morals i dogmes i la seva relació amb la natura.

En aquesta última setmana han participat en les activitats artístiques un total de 74 infants entre 3 i 11 anys i 10 joves entre 12 i 15 anys. Les activitats artístiques al voltant de l’obra de Jaume Plensa han estat curosament programades pel professor i artista gràfic Nil Morist.

Per altra banda el grup de joves de 12 a 15 anys ha realitzat un curs de Photoshop i Illustrator de la mà de l’estudi de disseny igualadí Quartada. Els nois i noies s’han iniciat en l’ús dels programes de tractament d’imatges i de vectors. Amb aquestes eines, han fet un tast a la professió del disseny gràfic fent fotografies en un plató, retocant-les i il·lustrant amb l’ordinador.

  • Compartir