Campanyes

Logo Protecció


CAMPANYA SÓC RESPONSABLE 2017. IDENTIFICA I ESTERILITZA EL TEU ANIMAL 

VOLS ACOLLIR UN GAT?

 

 

CAMPANYA SÓC RESPONSABLE. IDENTIFICA I ESTERILITZA EL TEU ANIMAL

Des de FAADA (Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), estan preparant la 6a Campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia a preus reduïts.

La campanya estarà en vigor des de l'1 de febrer de 2017 fins al 30 d'abril. Serà durant aquestes dates que trobareu el llistat de veterinaris adherits i el formulari d'inscripcions per apuntar-vos a la campanya i identificar i esterilitzar els vostres animals de companyia a través de la pàgina web socresponsable.org.

Vols adoptar / acollir un gat o un gos?

A Igualada hi ha associacions que cerquen persones disposades a adoptar o acollir un gat o un gos. Acollir-lo significa tenir-lo a casa durant uns mesos fins que es trobi una ubicació adequada per l’animal.  


INDICACIONS PER SI TROBO UN ANIMAL ABANDONAT

Què he de fer si em trobo un animal perdut?
Abans d'apropar-nos-hi, cal veure si està ferit, espantat o bé està tranquil i es veu un animal amansit. És molt important valorar la situació, doncs, en no conèixer les nostres intencions, l'animal pot reaccionar de manera agressiva.

Me'l puc endur a casa?
No. No ens l'endurem mai a casa. Encara que et pensis que tu li podries donar un sostre i menjar i te l'estimaries molt...

  • La bestiola es pot haver perdut o escapat. Segurament la persona propietària l'estarà buscant per la zona.
  • L'animal pot ser agressiu i/o pot tenir alguna malaltia.
  • Si no té propietari/-a, tu seràs la primera persona en poder adoptar-lo.

Per tant, trucaré a la policia perquè avisi als professionals encarregats d'assegurar-se si està identificat i de localitzar la persona propietària.

Però, i si no és de ningú pobrissó?
L'associació de voluntaris de gats s'encarregarà de trobar-li una casa d'acollida o una casa com la teva perquè, si vols, te'n puguis fer càrrec i adoptar-lo*.

Amb caràcter previ a decidir si vull un animal de companyia, he de saber que:

  • L'he de cuidar, donar-li aixopluc, adaptar-lo amb els de casa (i a la casa), estimar-lo... Tot això em comportarà una responsabilitat per sempre més.
  • L'he de portar al veterinari perquè el vacuni, li elimini els paràsits i l'identifiqui amb un microxip.
  • L'he de fer esterilitzar i registrar-lo al cens d'animals. Tot això em comportarà temps i diners.

Abans d'adquirir aquesta gran responsabilitat, he de pensar si em puc comprometre amb totes les obligacions que comporta l'adopció d'una mascota.


* Fins que no passin 20 dies no es poden realitzar les gestions oportunes per adoptar-lo legalment.

A més a més, podeu donar l'avís a les xarxes socials i/o per mitjà de cartells en ubicacions pròximes on s'ha trobat l'animal, per si apareix la persona propietària.
  • Compartir