Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Notícies / Igualada es mulla per l'esclerosi múltiple

Igualada es mulla per l'esclerosi múltiple

Una desena de piscines de l'Anoia van acollir el passat 12 de juliol activitats per adherir-se a la campanya "Mulla’t per l’esclerosi múltiple", celebrada arreu del país.
14-07-2015

Una desena de piscines de la comarca de l'Anoia van acollir el passat diumenge, 12 de juliol, activitats per adherir-se a la campanya "Mulla’t per l’esclerosi múltiple", celebrada arreu del país. Van ser les del Bruc, Calaf, Capellades, Castellolí, Igualada, Masquefa, Piera, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vallbona d'Anoia i Vilanova del Camí.

Un any més, els anoiencs no van fallar a la cita solidària per lluitar contra aquesta malaltia. A la capital de la comarca, l'Infinit va aplegar unes tres-centes persones. A més, per a animar la festa, va tenir lloc l'actuació d'un conjunt igualadí que, per un dia, es van fer anomenar els "Jazztemmullats". 

Què és l'esclerosi múltiple? · L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina és destruïda o malmesa, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des de i al cervell, s'interromp i aquest fet produeix l'aparició dels símptomes de la malaltia.

  • Compartir