Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Notícies / Igualada s’adhereix a l’estratègia de prevenció del Sistema Nacional de Salut

Igualada s’adhereix a l’estratègia de prevenció del Sistema Nacional de Salut

13-11-2019

L’Ajuntament d’Igualada s’ha adherit a l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció del Sistema Nacional de Salut, que promou el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. A través d’aquesta iniciativa, es proposa el desenvolupament progressiu d’intervencions dirigides a la promoció de la salut i a la prevenció de malalties, actuant de manera integral sobre factors com activitat física, l’alimentació, les addiccions i el benestar emocional, tenint en compte els diferents entorns en què viuen les persones. L’objectiu, doncs, és fomentar la salut i el benestar de la població promovent estils de vida saludables i potenciant la seguretat de totes les persones.

L’adhesió a aquesta iniciativa suposa una oportunitat per integrar, coordinar i visibilitzar els esforços de promoció i prevenció de les accions que es desenvolupen des de diferents àmbits per tal de millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

En el marc del procés de disseny del Pla de Salut 2019-2022 d’Igualada, es va constituir una Taula Intersectorial formada pels sectors i agents clau: esports, joventut, urbanisme, àmbit sanitari, àmbit educatiu, medi ambient, serveis socials, etc. Aquest òrgan s’encarrega de proposar, desenvolupar, coordinar i fer seguiment de la implementació del Pla de Salut i de l’Estratègia de promoció de la salut i prevenció a Igualada.

Paral·lelament, una de les primeres actuacions que es durà a terme serà el recull de recursos comunitaris per a la promoció de la salut i prevenció de la malaltia, que ajudarà a tenir un coneixement detallat i exhaustiu dels diferents recursos i accions per a la salut disponibles al territori, tot fent-los visibles i útils entre la ciutadania. A través de l’aplicació “Localiza Salud”, es podran mostrar els recursos existents en un mapa en línia.

El departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada serà el responsable de convocar i dinamitzar periòdicament la Taula Intersectorial, així com d’informar de l’estat d’implantació de les actuacions que s’hi proposin.

  • Compartir