Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Notícies / Recomanacions per una revetlla de Sant Joan segura

Recomanacions per una revetlla de Sant Joan segura

Es recorden a la ciutadania les recomanacions per evitar lesions i intoxicacions vinculades amb les revetlles, els desplaçaments i la manipulació de pirotècnia i fogueres
22-06-2017

Amb l’objectiu de promoure el gaudi de les celebracions que acompanyen l’arribada de l’estiu, des del departament de Sanitat i Salut Pública es vol recordar a la ciutadania un conjunt de recomanacions per evitar lesions i intoxicacions vinculades amb les revetlles i, més concretament, amb el transport i consum d’aliments preparats, desplaçaments i mobilitat i/o amb la manipulació de pirotècnia i fogueres.

Algunes d’elles passen per:

  • Elaborar i conservar els aliments (emfatitzant de forma especial les coques farcides de nata o crema) tot respectant la cadena del fred i les condicions higièniques necessàries per al seu consum segur. Les elevades temperatures que es produeixen en l’època estival signifiquen un factor de risc afegit que cal tenir en consideració per tal de reduir la supervivència i la multiplicació de microorganismes patògens.
  • Sempre que sigui possible, prioritzar l’ús del transport públic. I, en cas d’haver d’utilitzar el vehicle privat, assegurar-se que la persona conductora evitarà el consum de begudes alcohòliques i/o d’altres substàncies, així com els desplaçaments en horaris en els que el cansament i la somnolència puguin fer-se palesos.
  • En cas d’adquirir productes pirotècnics, fer-ho en establiments autoritzats que en garanteixin la seva homologació i d’acord amb cada edat. Manipular-los amb molta cura, tot seguint les instruccions de cada article. Conservar-los allunyats de qualsevol punt d’ignició, així com guardar-los amb seguretat i fora de les butxaques.

Consulteu el recull complet de consells AQUÍ

  • Compartir