Sou a: Qualitat Urbana / Notícies / El nou vial per vianants a Les Maioles avança segons el previst

El nou vial per vianants a Les Maioles avança segons el previst

Les obres de construcció d’un nou vial per a vianants a la carretera de les Maioles, que aquest estiu està executant la Diputació de Barcelona a Igualada, avancen segons els terminis previstos. Van arrencar el passat mes de juliol i tenen prevista la finalització el proper mes d’octubre.
27-08-2014

Les obres de construcció d’un nou vial per a vianants a la carretera de les Maioles, que aquest estiu està executant la Diputació de Barcelona a Igualada, avancen segons els terminis previstos. Van arrencar el passat mes de juliol i tenen prevista la finalització el proper mes d’octubre.

L’actuació, que té un pressupost aproximat de 242.000 euros contempla la implantació d’un espai per al trànsit de persones al lateral de la carretera BV-1031, entre la zona residencial del carrer del Doctor Botet Pallarès i el camí de les Guixeres. Al llarg de 400 metres aquest nou vial, de dos metres d’amplada, comptarà amb una barana protectora de fusta i acer a la part interior per separar persones i vehicles, i una barana metàl·lica a la seva part exterior. A sota del nou pas, per a consolidar-lo, ha calgut construir nous murs de contenció.

L’obra contempla en tot moment una cuidada integració en el paisatge amb, entre altres, l’hidrosembra de nova vegetació als talussos. L’acció augmentarà notablement la seguretat dels vianants en un tram que habitualment les persones ja recorren a peu en l’actualitat. Com explica el tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, suposarà “un nou espai per als ciutadans, un mirador privilegiat de la ciutat i un lloc atractiu on practicar activitat física a l’aire lliure”. També s’aprofita, en el marc d’aquesta acció, per adequar la canalització d’aigües a l’altra banda de la calçada.

Part important de la futura Anella Verda · Aquesta obra s’emmarca en el projecte d’Anella Verda d’Igualada, un conjunt de tres subanelles de diferents distàncies i dificultats que el govern municipal té previst enllestir l’any 2016 i que permetran recórrer de manera segura la ciutat a peu o amb bicicleta. Els traçats estaran senyalitzats, assegurats i adaptats per al lleure i la pràctica de l’activitat física.

L’Anella Fluvial tindrà un recorregut de 6,3 quilòmetres i un traçat circular passant pel Parc Fluvial del riu Anoia, el Rec i el Passeig Verdaguer. Serà de dificultat baixa i es podrà recórrer a peu en una hora i mitja i amb bicicleta en uns 35 minuts, aproximadament. L’Anella Central tindrà 8,8 quilòmetres i proposarà un recorregut que unirà el passeig Verdaguer i l’Avinguda de Catalunya. Aquest nou vial de les Maioles formarà part de la tercera anella, la superior, la més llarga i la que presentarà una major dificultat: 13,1 quilòmetres, passant per l’Avinguda de Catalunya i pujant fins la zona de Les Comes i les Guixeres.

Aquest 2014 l’Ajuntament preveu adequar l’anella inferior, la Fluvial, que és la que ja té més trams existents i que requerirà una intervenció menor. Amb un pressupost de 100.000 euros, s’hi posaran elements de seguretat i senyalització, s’hi afegiran tres zones de descans al Rec, a l’Avinguda Gaudí i a la piscina del Recasens, i es tancarà l’anella al seu vessant Est, arranjant un nou camí que enllaci des del Tanatori al Passeig Verdaguer, seguint el torrent d’Òdena en sentit ascendent. Les altres dues subanelles es preveuen per als anys 2015 i 2016.

 

 

  • Compartir