Sou a: Qualitat Urbana / Notícies / El ple municipal reclama millores a l'A-2

El ple municipal reclama millores a l'A-2

Aquest tram de carretera, que veu passar més de 40.000 vehicles diaris, va registrar 209 accidents durant l’any 2014.
25-03-2015

L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, en el ple ordinari celebrat aquest dimarts, 24 de març, una proposició no resolutiva per a la millora del tram de l’autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera. La proposta, presentada pel grup de Convergència i Unió, ha rebut també el suport d’ERC, PSC, ICV i PxC. El grup del PP hi ha votat en contra.

El text posa de manifest que “des de fa temps, els ciutadans d’aquests municipis reivindiquen inversions i millores en aquest tram, amb l’objectiu de reduir l’alt índex d’accidents i les afectacions de trànsit que es registren cada any” i apunta que “acumula un lamentable currículum d’accidents, que el passat any 2014 va arribar a 209 i, en especial, el quilòmetre 561, al seu pas per la població de Castellolí, s’ha convertit en un punt negre per a la seguretat vial amb 23 accidents l’any passat”.

Per tot plegat, el ple de l’Ajuntament d’Igualada insta el Govern central i el ministeri de Fomento que facin “les gestions oportunes per tal que aquest tram d’autovia rebi la inversió i s’executin les obres necessàries per a la seva millora amb la major brevetat possible, per tal de convertir-lo en un tram més segur per al trànsit i reduir la sinistralitat”. A banda, li demana que “estableixi les actuacions per tal d’augmentar la capacitat del tram d’autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera per evitar congestions que es produeixen a diari”.

El passat mes de gener, els alcaldes d’Igualada, Òdena, Castellolí, El Bruc, Collbató i Esparreguera van signar conjuntament una carta adreçada a la ministra de Fomento, Ana Pastor, fent-li evident aquest malestar i la urgència de la problemàtica. Aquest tram de via veu passar diàriament entre quaranta i cinquanta mil vehicles, una quarta part dels quals són de transport pesant.

  • Compartir