Sou a: Qualitat Urbana / Notícies / En marxa la campanya “Lloga amb tranquil·litat” per omplir d’habitatges la Borsa de Lloguer de l’Ajuntament d’Igualada

En marxa la campanya “Lloga amb tranquil·litat” per omplir d’habitatges la Borsa de Lloguer de l’Ajuntament d’Igualada

01-01-2020

“Tens un pis buit? Lloga amb tranquil·litat” és l’eslògan de la campanya que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Igualada adreçada als propietaris de pisos buits per tal de poder omplir  la Borsa de Lloguer Assequible i així donar resposta a la demanda que hi ha de llogaters que busquen habitatge.

D’entre els avantatges i facilitats que l’Ajuntament ofereix als propietaris que lloguin a través de la Borsa municipal, hi ha ajudes de fins a 10.000 euros per a la rehabilitació, la gestió i assessorament gratuïts de la tramitació del contracte, i garantia de cobrament del lloguer gràcies a una assegurança de cobrament de les rendes (amb cobertura de sis mesos en cas d’impagament). L’Ajuntament, a més, garanteix el retorn del pis en bon estat, ja que el propietari tindrà de franc una assegurança multirisc que inclou els desperfectes. Com a mesura addicional, el propi Ajuntament fa visites de control al pis a l’inici i al final del període de lloguer. Com a contrapartida a tots aquests avantatges, es demana al propietari  que el preu s’ajusti a una renda per sota d’un 20% del preu de mercat.

La Borsa de Lloguer Assequible d’Igualada fa gairebé deu anys que està en marxa. En aquest temps s’han signat 206 contractes de lloguer, sense cap incident. Els propietaris dels pisos de la Borsa en fan una valoració molt bona; no tenen els problemes que suposa tenir un pis buit (deteriorament, risc d’ocupació, etc) i a més en treuen un rendiment econòmic amb un lloguer segur. Per a molts propietaris el fet de llogar a través de la borsa, a més de la tranquil·litat, els aporta una satisfacció afegida ja que els pisos estan destinats a lloguer social.

A la borsa hi poden accedir tot els propietaris de pisos buits, sempre que el pis estigui situat a Igualada, i només cal que es posin en contacte amb l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament d’Igualada per rebre tota la informació i poder iniciar els tràmits pertinents.

La campanya, que porta a terme l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, consta de l’edició de díptics informatius, un vídeo, una campanya publicitària i diverses accions de comunicació als mitjans.

Més informació: https://www.youtube.com/watch?v=azTVyefk2n0&feature=youtu.be

  • Compartir
Pertany a: ,