Sou a: Qualitat Urbana / Notícies / Igualada estrena el nou vial de les Maioles

Igualada estrena el nou vial de les Maioles

L’actuació ha tingut un cost de 242.000 euros i ha consistit en la implantació d’un espai per al trànsit de persones al lateral de la carretera BV-1031, entre la zona residencial del carrer del Doctor Botet Pallarès i el camí de les antigues Guixeres.
07-10-2014

Aquest dimarts, 7 d’octubre, s’han presentat els treballs ja finalitzats de construcció d’un nou vial per a vianants a la carretera de les Maioles, que aquest estiu ha executat la Diputació de Barcelona a Igualada. Les obres es van iniciar al mes de juliol i han finalitzat la darrera setmana del mes de setembre. Avui n’han fet la presentació l’alcalde d’Igualada i diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació, Marc Castells, i el tinent d’alcalde d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament, Josep Miserachs.

L’actuació ha tingut un cost de 242.000 euros i ha consistit en la implantació d’un espai per al trànsit de persones al lateral de la carretera BV-1031, entre la zona residencial del carrer del Doctor Botet Pallarès i el camí de les antigues Guixeres. Al llarg de 400 metres aquest nou vial, de dos metres d’amplada, incorpora una barana protectora de fusta i acer a la part interior per separar persones i vehicles, i una barana metàl·lica a la seva part exterior. A sota del nou pas, per a consolidar-lo, ha calgut construir nous murs de contenció.

L’obra ha contemplat en tot moment una cuidada integració en el paisatge amb, entre altres, l’hidrosembra de nova vegetació als talussos i la utilització de fusta i pedra en molts dels elements. L’acció augmenta notablement la seguretat dels vianants en un tram que habitualment les persones ja recorrien pel marge de la carretera.

Part important de la futura Anella Verda · Aquesta nova obra forma part del projecte de l’Anella Verda d’Igualada, que estarà format per tres subanelles de diferents distàncies i dificultats que el govern municipal té previst enllestir l’any 2016 i que permetran recórrer de manera segura la ciutat a peu o amb bicicleta. Els traçats estaran senyalitzats i adaptats per al lleure i la pràctica de l’activitat física a l’aire lliure.

L’Anella Fluvial tindrà un recorregut de 6,3 quilòmetres i un traçat que passarà pel Parc Fluvial del riu Anoia, el Rec i el Passeig Verdaguer. Serà de dificultat baixa i es podrà recórrer a peu en una hora i mitja i amb bicicleta en aproximadament 35 minuts. L’Anella Central tindrà 8,8 quilòmetres i proposarà un recorregut que unirà el passeig Verdaguer i l’Avinguda de Catalunya. El vial de les Maioles formarà part de la tercera anella, la superior, que serà la més llarga i presentarà una major dificultat: 13,1 quilòmetres passant per l’Avinguda de Catalunya i pujant fins les antigues Guixeres.

Aquesta tardor l’Ajuntament preveu adequar l’Anella Fluvial, la inferior, que ara mateix ja té més trams existents i que demana una intervenció menor. Amb un pressupost de 100.000 euros, s’hi afegiran elements de seguretat i senyalització, amb tres zones de descans al Rec, a l’Avinguda Gaudí i a la piscina del Recasens, i es tancarà l’anella al seu vessant Est, arranjant un nou camí que enllaci des del Tanatori fins al Passeig Verdaguer, seguint el torrent d’Òdena en sentit ascendent. Les altres dues subanelles estan previstes per als anys 2015 i 2016.

Diumenge vinent, caminada per conèixer aquest nou espai · Coincidint amb la celebració a Igualada, el proper cap de setmana, del 6è Festival Esport i Natura, els interessats a conèixer aquest nou vial poden participar a la passejada coorganitzada per l’Ajuntament i el programa Temps d’Aventura de Televisió de Catalunya.

La ruta, oberta a tothom i que passarà per part de l’esmentada futura Anella de les Guixeres pujant pel nou vial, arrencarà des de l’espai del festival a l’Avinguda de Catalunya i recorrerà uns 5 quilòmetres. Es recomana fer la inscripció prèvia i gratuïta al web www.ticketoci.net.

 

IMATGES DE L'OBRA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir