Sou a: Qualitat Urbana / Notícies / Igualada participa en el Let’s Clean Europe!

Igualada participa en el Let’s Clean Europe!

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la ciutat acollirà una acció de neteja de l’entorn del riu Anoia
15-09-2020

El proper 20 de setembre, a les 10 del matí, en el marc de l’EWWR (Setmana Europea de la Prevenció de Residus) Igualada acollirà el Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna d’àmbit continental que té l’objectiu de conscienciar la societat sobre l’elevada quantitat de residus que es llencen a la natura de manera incontrolada i promoure la sensibilització sobre aquesta qüestió a través de la recollida de residus d’aquest tipus que trobem abocats il·legalment als boscos, els marges dels rius i d’altres espais naturals.

En el cas d’Igualada, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’empresa Graphic Packaging, que aporta material de recollida, organitza una jornada de neteja, oberta al públic en general. A banda de millorar l’entorn, l’acció també té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania, ja que és una bona oportunitat per visualitzar de manera directa l’efecte dels comportaments incívics.

Així, la jornada es planteja com una passejada per la vora del riu durant la qual els participants recullen la brossa que van trobant i, en la mesura que sigui possible, la separa segons la tipologia, en funció de si es tracta d’envasos, vidre, paper o rebuig. Atès el tipus d’activitat, es recomana que les persones inscrites duguin pantalons i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en una cantimplora o en un envàs reutilitzables, per tal d’evitar la generació de residus.

Per participar en l’activitat cal fer una inscripció prèvia, per tal de repartir els inscrits en grups d’un màxim de 10 persones, als quals s’assignaran diferents trams del riu Anoia. El punt de trobada es comunicarà un cop s’hagi efectuat la inscripció, que s’ha de formalitzar a través del correu electrònic medi.ambientaj-igualada.net o del telèfon 938031950, extensió 2558.

En aquesta edició, arran de la situació de pandèmia de Covid-19, les persones que participin en el el Let’s Clean Up Europe! hauran de seguir unes mesures de prevenció. Així, se’ls lliurà guants de protecció per a la recollida dels residus, disposaran de dispensadors de gel hidroalcohòlic, hauran d’usar obligatòriament la mascarets i hauran de mantenir la distància de dos metres de seguretat.

 

  • Compartir