Sou a: Qualitat Urbana / Notícies / Inici imminent les obres a la nau de la Brigada Municipal

Inici imminent les obres a la nau de la Brigada Municipal

La Diputació de Barcelona ha atorgat una subvenció de 250.000 per fer possibles unes tasques projectades ara fa deu anys
18-03-2015

Aquest dimecres, 18 de març, s’ha dut a terme davant el personal i els responsables de la Brigada Municipal, la formalització de l’acord entre l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona per a dur a terme la segona fase de construcció de la base d’operacions que els serveis municipals tenen projectada al polígon de Les Comes. Per a executar aquests treballs, l’ens provincial ha concedit una subvenció de 250.000 euros. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el primer tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Pont.

L’objectiu és que, després de la finalització de les obres d’aquesta segona fase, la Brigada s’estableixi definitivament en aquesta nau, alliberant així l’espai que utilitza en l’actualitat a l’edifici de l’antic Escorxador. Segons ha explicat Castells, “el trasllat de la base operativa de la Brigada al seu espai natural ha de permetre, d’una banda, activar definitivament aquest espai anys després de la seva projecció i, de l’altra, deixar disponibles uns espais de l’Escorxador que serviran per aprofitar més aquest equipament municipal, sobretot després de constatar l’èxit que ha tingut l’equipament a l’hora d’acollir esdeveniments firals”.

Un projecte llargament esperat · Les obres, amb un pressupost total d’uns 900.000 euros, van ser projectades ara fa deu anys i preveien diferents fases. La primera, ja acabada i que va consistir en l’explanació del solar i la realització de l’estructura i els tancaments exteriors, i la segona fase, que és la que resta pendent de realització, i que consisteix en la urbanització de l’exterior i l’execució de tots els acabats i instal·lacions interiors. Amb els 250.000 euros que ara s’hi invertiran, la base operativa ja serà funcional i la Brigada s’hi podrà traslladar. La resta de l’actuació es durà a terme en subfases posteriors.

El projecte de l’edifici de la Brigada és un projecte complex, ja que està condicionat, per una banda, per una geometria allargada i un solar amb una topografia amb pendent i, per l’altra, pels diferents usos que ha de tenir l’espai, que es dividirà en tres sectors. El primer sector estarà destinat als treballadors i haurà de contemplar l’accés dels seus vehicles fins a l’interior de la parcel·la, el trànsit fins l’entrada a la nau, i els espais amb tots els serveis pel personal. El segon sector estarà destinat als treballs diaris que han de realitzar i estarà organitzat en tallers tancats que respondran a les necessitats més especifiques de cada equip, amb un gran espai principal diàfan, que respondrà a les necessitats més genèriques. Aquest espai cobert es veurà ampliat  amb dos patis exteriors, un a cada costat de la nau. Finalment, el tercer sector estarà destinat a usos puntuals fruit de les necessitats habituals que hi ha al llarg de l’any, com pot ser la preparació del dispositiu de nevades, que s’activa excepcionalment en diferents moments al llarg de l’època hivernal, segons les alertes meteorològiques.

Tenint en compte tots aquests condicionants, tant de l’edifici com de la urbanització, el solar s’organitzarà en tres nivells que estaran esglaonats en funció de la topografia del terreny  i dimensionats en funció a les necessitats d’accés

La nau té un total de 3.197,65 m2 dividits en tres plantes, i està construïda sobre un solar de 8.800 m2.

 

  • Compartir