Sou a: Inici / La Ciutat / Informació turística / Refugi del Camí de Sant Jaume a Igualada

Refugi del Camí de Sant Jaume a Igualada

Un espai per donar suport als caminants que, seguint la ruta del camí de Sant Jaume, arriben a la nostra ciutat.

L’Ajuntament d'Igualada ha rehabilitat la casa dels vigilants de l’antic Escorxador d’Igualada per ubicar-hi el nou Refugi de Pelegrins. La ciutat vol acollir i donar suport als caminants que arriben a la nostra ciutat en un dels trams més emblemàtics del Camí de Sant Jaume: La primera etapa de 25,7 Km del camí català  que va del monestir de Montserrat a Igualada i la segona etapa de 37,7 Km, d’Igualada a Cervera.

Refugi pelegrins Camí de Sant Jaume

 

El Camí de Sant Jaume de Galícia és una ruta que recorren els pelegrins procedents tant de Catalunya com de la resta d’Europa per arribar a la catedral de Sant Jaume de Galícia. Durant tota l'edat Mitjana va ser molt concorregut, posteriorment va ser lleugerament oblidat i en l'època actual ha tornat a prendre un gran auge. El 1993 fou considerat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, i el 2004 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia com a lloc de peregrinació i de trobada entre persones i pobles. A través dels segles, s'ha convertit en símbol de fraternitat i vertebrador d'una consciència europea.

El refugi

El refugi està situat a la casa que servia d’allotjament dels vigilants de l’antic Escorxador d’Igualada i està compost pels següents serveis:

PLANTA BAIXA

Menjador – estar

Office amb microones i nevera

Dormitori amb 4 llits

PLANTA PRIMERA

Dormitori amb 8 llits

2 lavabos amb dutxa i 2 vàters

CREDENCIAL

La credencial és el carnet del pelegrí, un document personal que t’acredita com a tal. Es lliura exclusivament a les persones que pelegrinen a Sant Jaume de Galícia, caminant, en bicicleta o a cavall. Es pot aconseguir a través de les Associacions d'Amics del Camí de Sant Jaume o al propi Monestir de Montserrat. S'ha de sol·licitar el segell i la data en aquells llocs on es pernocti, d’aquesta manera es podrà acreditar el seu pas i gaudir de la condició de pelegrí.

Condicions d'acollida i reserva

Les places s’ocupen segons ordre d’arribada, encara que es pot fer la reserva amb anticipació al correu refugiigualada@aj-igualada.net. Caldrà segellar la credencial de pelegrí a l’Ajuntament d'Igualada (Policia Local pl. Ajuntament, 1) o bé a la recepció del refugi (av. Gaudí, 26 d’Igualada).  

El preu bonificat és de 10 € només per la primera nit, per aquells pelegrins que disposin de la credencial. Per a persones sense credencial, el preu és de 18 €/nit. Els pelegrins amb credencial que vulguin pernoctar més d’una nit, hauran d’abonar l’import sense bonificació.

Amb el pagament de la taxa s’ofereix als pelegrins: llençol, coixinera, gel i xampú

pelegrins_2

REFUGI DE PELEGRINS DEL CAMÍ DE SANT JAUME

Carrer de Prat de la Riba, 47

Horari d’entrada: de 14 h a 22 h

08700 Igualada

Cal recollir abans les claus

RECEPCIÓ I RECOLLIDA DE CLAUS DEL REFUGI

Av. Gaudí, 26

Horari de recepció: de 8 a 22 h

Telèfon: 938 045 515

Reserves i informació per correu electrònic: refugiigualada@aj-igualada.net

Serveis opcionals de bugaderia, àpats, necesser i avituallament

CREDENCIAL

Ajuntament d'Igualada

Pl. Ajuntament s/n

08700 Igualada

Per a més informació:

Punt d’Informació Cultural i Turística d’Igualada: 938 019 116 (de dimarts a divendres de 19 a 21 i caps de setmana d’11 a 14 i de 18 a 21 h)

Oficina del Ciutadà de l’Ajuntament d’Igualada: 938 052 112 (de dilluns a divendres de 8 a 15 h)

  • Compartir