Sou a: Inici / La Ciutat / Informació turística / Refugi de pelegrins d'Igualada

Refugi de pelegrins d'Igualada

El Refugi de Pelegrins d’Igualada ofereix el servei de pernoctació als caminants que segueixen el Camí de Sant Jaume i/o el Camí Ignasià, quan arriben a la nostra ciutat.

ATENCIÓ: El refugi del Camí de Sant Jaume restarà tancat temporalment.

L’Ajuntament d'Igualada va rehabilitar la casa dels vigilants de l’antic Escorxador d’Igualada per ubicar-hi el Refugi de Pelegrins. La ciutat vol acollir i donar suport als caminants que arriben a la nostra ciutat en un dels trams més emblemàtics del Camí de Sant Jaume que coincideix amb el Camí Ignasià: el tram de 25,7 Km del camí entre Igualada i Montserrat i l’etapa de 37,7 Km, entre Igualada i Cervera.

El Camí de Sant Jaume de Galícia és una de les rutes de peregrinatge més antigues d’Europa la qual es remunta a principis del segle IX amb el descobriment del sepulcre de l’apòstol l’any 814. El 1993 va ser reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.
El Camí Ignasià recrea la ruta que Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de Loiola fins a Manresa. Aquest itinerari, que comença a Azpeitia, ofereix l’oportunitat de viure una experiència de peregrinació, seguint el procés espiritual que va fer Ignasi.

El refugi

El refugi està situat a la casa que servia d’allotjament dels vigilants de l’antic Escorxador d’Igualada i està compost pels següents serveis:

PLANTA BAIXA

Menjador – estar

Office amb microones i nevera

Dormitori amb 4 llits

PLANTA PRIMERA

Dormitori amb 8 llits

2 lavabos amb dutxa i 2 vàters

CREDENCIAL

La credencial és el carnet del pelegrí, un document personal que t’acredita com a tal. Es lliura a les persones que pelegrinen pel Camí de Sant Jaume i pel Camí Ignasià, caminant, en bicicleta o a cavall. S'ha de sol•licitar el segell i la data en aquells llocs on es pernocti, d’aquesta manera es podrà acreditar el seu pas i gaudir de la condició de pelegrí.

Condicions d'acollida i reserva

Les places s’ocupen segons ordre d’arribada, encara que es pot fer la reserva amb anticipació al correu refugiigualada@aj-igualada.net. Caldrà segellar la credencial de pelegrí a l’Ajuntament d'Igualada (Policia Local pl. Ajuntament, 1) o bé a la recepció del refugi (av. Gaudí, 26 d’Igualada).  

El preu bonificat és de 10 € només per la primera nit, per aquells pelegrins que disposin de la credencial. Per a persones sense credencial, el preu és de 18 €/nit. Els pelegrins amb credencial que vulguin pernoctar més d’una nit, hauran d’abonar l’import sense bonificació.

Amb el pagament de la taxa s’ofereix als pelegrins: llençol, coixinera, gel i xampú

pelegrins_2

REFUGI DE PELEGRINS D'IGUALADA

Carrer de Prat de la Riba, 47

Horari d’entrada: de 14 h a 22 h

08700 Igualada

Cal recollir abans les claus

RECEPCIÓ I RECOLLIDA DE CLAUS DEL REFUGI

Av. Gaudí, 26

Horari de recepció: de 8 a 21:30 h

Telèfon: 938 045 515

Reserves i informació per correu electrònic: refugiigualada@aj-igualada.net

Serveis opcionals de bugaderia, àpats, necesser i avituallament

CREDENCIAL

Ajuntament d'Igualada

Pl. Ajuntament s/n

08700 Igualada

Per a més informació:

Punt d’Informació Cultural i Turística d’Igualada: 938 019 116 (de dimarts a divendres de 19 a 21 i caps de setmana d’11 a 14 i de 18 a 21 h).


Oficina del Ciutadà de l’Ajuntament d’Igualada: 938 03 19 50. Extensió 373 (de dilluns a divendres de 8 a 15 h)

  • Compartir