Sou a: Inici / Noticies / Consells per evitar la proliferació del mosquit tigre

Consells per evitar la proliferació del mosquit tigre

Amb l’arribada de l’estiu, cal evitar l’acumulació d’aigua en espais exteriors per a combatre l’aparició d’aquesta plaga
18-05-2017

Des de la regidoria d’Entorn Comunitari i Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada es vol transmetre a la ciutadania les recomanacions fonamentals per fer front a la proliferació del mosquit tigre, ja que cal actuar preventivament per tal d’evitar-ne l’aparició.

El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm i se’l reconeix per les seves ratlles blanques al cap i al cos. A diferència d’altres mosquits, les larves no necessiten molta aigua per criar i es poden desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que continguin aigua durant un mínim de set dies, com ara gerros torretes o, fins i tot, cendrers. Per això, la gran majoria de focus d’aquest insecte es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts.

El període d’activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina davant la propagació d’aquesta plaga és evitar els hàbitats per a la cria dels insectes de manera involuntària i, per això, es recorden les mesures bàsiques perquè tothom sàpiga què cal fer a evitar-ho.

Algunes recomanacions per combatre el mosquit tigre de manera efectiva passen per buidar regularment qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua, evitar les acumulacions en zones de drenatge o canals, buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, posar peixos vermells que es mengin les larves en fonts de jardí, mantenir les piscines eixutes i en bones condicions higièniques i sanitàries, tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra, eliminar l’aigua de recipients i no tenir objectes de plàstic a l’aire lliure, com ara joguines, sense controlar.

El conjunt de recomanacions es poden trobar AQUÍ.

  • Compartir