Sou a: Inici / Noticies / El 26 de setembre torna el Mercat de Lletres

El 26 de setembre torna el Mercat de Lletres

El dia que les lletres prenen la paraula torna a ser el lema d’una jornada amb activitats gratuïtes dedicades a la llengua, la literatura i la lectura.
16-09-2015

El proper 26 de setembre el Museu de la Pell d’Igualada acollirà la tercera edició del  Mercat de Lletres, una activitat que forma part del programa 3L Llengua, Literatura, Lectura, impulsat per l’Ajuntament de la ciutat i que compta amb el suport del Programa de Millora del Barri de Sant Agustí.

L’activitat comptarà amb diferents presentacions de llibres, xerrades i lliuraments de premis. Al vestíbul del Museu s’hi podrà veure l’exposició organitzada pel Servei Local de Català d'Igualada que duu per títol A l'abril cada paraula val per mil, un conjunt de cartells que expliquen l'origen de diferents paraules catalanes procedents d'altres idiomes i que posen de relleu la riquesa de les llengües. Al mateix vestíbul també s’hi trobarà l’espai de lectura i signatura de llibres, una zona pensada per llegir i fullejar, on s’hi trobaran els diferents autors que signaran les seves obres. A les 12h serà el torn de Xavier Bosch i Joan Rioné; a les 13h el d’Antoni Dalmau, Maria Enrich, Màrius Mollà, Feliu Formosa i Ignasi Blanch; a les 17h signarà llibres Núria Pujolàs; a les 18h Rafael Nadal i Anna Garcia i, finalment, a  les 20h, torn per Manuel Forcano.

A la part exterior del recinte s’hi trobarà el mercat pròpiament dit, on els amants dels llibres podran remenar a les diferents parades, compartir converses, coneixements, experiències i vivències o conèixer les darreres novetats literàries. També hi haurà parades d’entitats, algunes de les quals proposaran jocs i activitats i es podrà visitar la col·lecció dels autors de l’Anoia de la Biblioteca Central d'Igualada, a l’espai La Biblioteca se'n va al Mercat!.

Al pati del Museu també s’hi ubicarà l’espai infantil, que comptarà amb racons de lectura, tallers, jocs, contes i diferents activitats per desenvolupar la fantasia i la imaginació dels més petits. En el mateix espai s’hi han programat diferents lectures il·lustrades, un taller de punts de llibre amb pell i, durant tot el dia, es podrà participar del taller Capses il·lustrades, taller de literatura i art, on es podran dibuixar els personatges preferits en capses de cartró. Entre les presentacions literàries destaca la de L'Ona i el seu aniversari, a càrrec d’Anna Garcia, l’autora d'aquest conte infantil que parla sobre la valentia, la il·lusió, l'esforç i l'optimisme a través de la història d’una nena de 7 anys que porta un pegat a l'ull i va en cadira de rodes. A l’exterior també hi haurà l’espai bar, que aquest any anirà a càrrec del restaurant InQuiet.

Entre els actes programats a l’Auditori destaquen la presentació i obertura del Mercat de Lletres a càrrec del regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, a les 10:30h; la presentació d'Algú com tu amb Xavier Bosch, amb una intervenció on el periodista i escriptor explicarà també què significa per a ell llegir i escriure, a les 11h; la presentació col·lectiva d'autors locals amb Antoni Dalmau, Maria Enrich, Màrius Mollà i Feliu Formosa, a les 12h; el lliurament de premis del Concurs de Microcontes i del Concurs de Poemes d'Amor, seguida de la lectura dels millors classificats, a les 16:30h; la presentació del llibre de Rafel Nadal La maledicció dels Palmisano, una novel·la sobre les petites heroïcitats que hi ha darrere del gran drama bèl·lic de la Segona Guerra Mundial, a les 17h; la tertúlia Per què a la gent no li agrada llegir? a càrrec del periodista Toni Puntí, l’escriptora i presidenta de l'Associació d'escriptors en llengua catalana, Bel Olid, i la coeditora de L'Avenç, Núria Iceta, a les 18h, i la presentació a càrrec de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, del llibre de Manuel Forcano, Els jueus catalans, un llibre per descobrir la importància i la vigència del llegat jueu a Catalunya, que tindrà lloc a les 19 h.

Al llarg del dia es duran a terme altres activitats, com la passejada i lectura poètica Joan Llacuna, el poeta de la ciutat, que recorrerà els racons més emblemàtics de la ciutat segons l'obra poètica de l’autor igualadí, a càrrec de Jordi Hervàs, a les 13h amb sortida a la plaça del Rei; un taller intensiu d'escriptura a càrrec de l’escriptora Teresa Roig, que explicarà pas a pas com es fa una novel·la, a les 16 h, a la sala tallers i, a banda, el recital El poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar, amb la veu de Mercè Sampietro i la presentació de Laura Borràs, a les 20h a l'adoberia de Cal Granotes.

Per a més informació sobre la programació del Mercat de Lletres es pot consultar AQUÍ

  • Compartir