Sou a: Inici / Noticies / Igualada suma esforços per acollir refugiats

Igualada suma esforços per acollir refugiats

Les entitats integrants d’Igualada Solidària aproven la concessió d’un ajut extraordinari urgent a Creu Roja per valor de quatre mil euros.
09-09-2015

El web de l'Ajuntament d'Igualada compta des d’aquest dimecres, 9 de setembre, amb un formulari on-line per recollir els oferiments voluntaris i solidaris de la ciutadania que vulgui col·laborar en l’acolliment de refugiats procedents del conflicte de Síria, que es preveu que es produeixi en les properes setmanes.

Tots aquells ciutadans que hi vulguin contribuir, facilitant-ne la integració i fent més acollidora la seva estada a la ciutat, poden fer arribar les seves dades de contacte, amb aquest formulari, al departament municipal de Cooperació. Amb tots els oferiments rebuts, l’Ajuntament elaborarà un llistat de persones interessades i, conjuntament amb les entitats socials que s’implicaran en aquest procés, s’hi contactarà gradualment i en funció de les necessitats que vagin tenint les persones i famílies que arribin a Igualada. Tal i com ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari, Fermí Capdevila, “seran benvingudes totes les persones que proposin col·laborar, per exemple, alhora d’acompanyar-los en el seu dia en aquest nou entorn del tot diferent al seu, d’ensenyar-los l’idioma, de dur a terme tràmits o gestions o  d’endinsar-los en els costums i hàbits de la nostra societat”. En aquest mateix apartat s’hi afegiran també enllaços cap a les diferents ONG’s que estan centralitzant la captació de donacions econòmiques.

Aquest va ser un dels principals punts tractats aquest dimarts en el marc de la trobada de les entitats d’Igualada Solidària. A banda de repassar quines són les diferents fases del protocol d’acolliment de refugiats i d’abordar quines poden ser les diferents opcions per allotjar aquestes famílies, es va aprovar la concessió d’un ajut econòmic extraordinari i urgent a Creu Roja per valor de 4.000 euros. Aquesta decisió es ratificarà igualment al ple municipal del mes de setembre, per tal que les diferents forces polítiques expressin el seu posicionament i esdevingui una mesura de ciutat.

Segons Capdevila, “per la predisposició mostrada per les entitats i el mateix Ajuntament, com també pel que estem percebent de la ciutadania, podem anticipar que Igualada novament serà un gran exemple de solidaritat, com ja ho va ser en altres situacions similars en el passat, per exemple la guerra de Bòsnia”.

L’Ajuntament d’Igualada, que ja s’ha ofert formalment al departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya per a acollir refugiats, i que ja treballa en aquest àmbit de la mà de les entitats locals, preveu l’arribada de les primeres famílies al llarg de la propera tardor.

Podeu trobar el formulari de contacte AQUÍ

  • Compartir