Sou a: Inici / Noticies / Igualada viurà un Sant Joan farcit de propostes

Igualada viurà un Sant Joan farcit de propostes

A l’arribada de la Flama i el correfoc s’hi afegeixen enguany una revetlla tradicional a l’Escorxador i una altra familiar i juvenil al nucli antic.
08-06-2016

Aquest dimecres, 8 de juny, s’ha presentat el programa de propostes per a la Revetlla de Sant Joan a Igualada, el programa més nodrit dels últims anys gràcies a la col·laboració de diferents entitats i col·lectius –l’Associació Flama del Canigó, el Club Atlètic Igualada, els Moixiganguers, les colles locals de diables, la Coral Juvenil Xalest La Teixidora i l’Associació de Gent Gran– amb el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament.

Enguany, als actes més tradicionals, s’hi afegeixen dues propostes de revetlla que volen arribar al màxim nombre de públics, des del públic infantil fins al col·lectiu de les persones grans. N’han explicat els detalls Marc Castells, alcalde de la ciutat, Albert Montes, de La Teixidora, Oriol Puig, coordinador del festival RumbaFest, i Enric Senserrich, de l’Associació de Gent Gran.

Arribada de la Flama del Canigó i correfoc · A partir de les 19h s’espera l’entrada a la ciutat de la Flama del Canigó, portada en relleus per atletes i escolars igualadins des de la Catalunya Nord i, a les 20h, a la Plaça de l’Ajuntament, es farà l’encesa del peveter, es llegirà el manifest de la celebració i les diferents entitats i representants de municipis de la comarca encendran les seves torxes per endur-se el foc arribat des del Canigó. L’acte comptarà amb un espadat dels Moixiganguers i la interpretació de Muntanyes del Canigó i l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors per part de la Coral Xalest. En acabar, el CAI portarà la Flama fins el monestir de Montserrat.

A partir de les 23h, sortint des de la Plaça Sant Miquel es farà el clàssic Correfoc de Sant Joan, coordinat pel Grup Mal Llamp d’Igualada i amb la participació dels Diables d’Igualada, els Petits Diables d’Igualada, els Pixapòlvora d’Igualada i els mateixos Mal Llamp, acompanyats dels Petits Mal Llamp

Revetlla familiar i juvenil amb rumba al nucli antic · El nucli antic serà l’epicentre de la revetlla per als més joves i, fins i tot, per al públic més familiar, gràcies a l’impuls de La Teixidora. A partir de les 18h, a la Plaça Pius XII, s’hi farà un espectacle infantil amb Landry el Rumbero, recuperant un seguit de cançons de tota la vida i passant-los pel sedàs de la rumba catalana. A les 19h, al mateix espai, hi haurà un taller a la fresca de perfeccionament de rumba catalana amb els Sabor de Gràcia, una activitat per a la qual cal inscripció prèvia a l’adreça .

A les 20:30h s’iniciaran els Foguerons de Sant Joan a la Plaça del Pilar: amb la Flama portada des del Canigó s’encendran brases i tothom hi podrà escalfar el seu sopar de carmanyola. Hi haurà taules i cadires gratuïtes a disposició, amb reserva prèvia a la mateixa adreça de correu electrònic.

Acabat el sopar, a les 23h, arrencaran les actuacions musicals del RumbaFest Igualada, en un concert gratuït que comptarà amb la presència dels Sabor de Gràcia, els Terratombats i 9Son. El RumbaFest és el primer festival itinerant de rumba catalana, impulsat per L’Associació Professional d’Autors i Creadors de Rumba Catalana (APAC Rumba Catalana), amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Diputació de Barcelona, i aquest 23 de juny s’estrenarà a la capital de l’Anoia. Posteriorment farà escala, entre altres, a Sant Quirze del Vallès i Mataró.

Santi Carulla a la revetlla tradicional de l’Escorxador · L’altra gran novetat de cara al 23 de juny, segons s’ha avançat aquest dimecres, és la revetlla tradicional que se celebrarà al recinte de l’antic Escorxador. Tindrà lloc a partir de les 22h i s’allargarà fins aproximadament les 2h de la matinada, gràcies a l’impuls de l’Associació de Gent Gran d’Igualada.

Una representació d’aquesta entitat recollirà també el foc de la flama a la Plaça de l’Ajuntament i el durà fins L’Escorxador, on s’encendrà una foguera. Al pati hi haurà decoració amb fanalets, coca de Sant Joan, cava i moscatell. Les actuacions musicals aniran a càrrec de Santi Carulla, cantant dels Mustang, i del grup Guateque, que interpretarà clàssics dels ’60 i els ’70.

L’aforament estarà limitat i es recomana comprar prèviament les entrades, al preu de 8 euros, al despatx de l’associació al Casal del Passeig Verdaguer.

Més informació AQUÍ

  • Compartir