Sou a: Inici / Noticies / La Festa Major d'Igualada 2017, del 21 al 28 d'agost

La Festa Major d'Igualada 2017, del 21 al 28 d'agost

El programa de mà, que inclou 137 activitats, tindrà una tirada de 20.000 exemplars i es repartirà properament a totes les llars de la ciutat
19-07-2017

Igualada celebrarà aquest any 2017 la seva Festa Major entre el dilluns 21 i el dilluns 28 d’agost, amb un ampli programa d’activitats que ofereix prop de cent quaranta propostes per a tots els públics. El programa inclou concretament 137 actes, coordinats pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, entre els quals destaquen 31 concerts, 17 actes infantils, 14 cercaviles, 11 propostes esportives, 6 representacions teatrals i 5 exposicions i presentacions literàries. A banda, hi haurà moltes altres activitats, com ara visites guiades, conferències, lleure familiar i un llarg etcètera. Segons ha posat de relleu aquest dimecres el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, “novament, Ajuntament i entitats sumem esforços i  proposem una Festa Major variada, amb alternatives per a totes les edats i per a tots els gustos, que faran que tothom, igualadins i visitants, gaudeixin de la nostra festa més gran i més esperada”.

El programa de mà tindrà una tirada de 20.000 exemplars i es repartirà properament a totes les llars. També es podrà recollir a l’edifici central de l’Ajuntament i consultar-lo AQUÍ. El regidor ha volgut agrair igualment la implicació dels patrocinadors i col·laboradors de la festa: Petromiralles, Aigua de Rigat, M. Piqué Corredoria Tècnica d’Assegurances i Gràfiques Lluc.

El cartell, obra dels alumnes de la Gaspar Camps · Aquest any, la responsabilitat d’elaborar el cartell ha estat de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps. Com ha explicat la seva directora, Raquel Camacho, dins el context del Festival de la Gaspar 2017, el passat 21 de juny es va organitzar un workshop dirigit pel reconegut estudi gràfic Ladyssenyadora, en què es va desenvolupar un treball comunitari amb 26 alumnes i exalumnes participants. Van decidir quin era el tema central de la Festa Major –els peus que porten la imatgeria– i cadascun d’ells va elaborar un predisseny de cartell. D’entre tots se’n va triar un, es va dividir la imatge en 468 quadrats o píxels i cada alumne va treballar aleatòriament sobre 18 d’aquests elements. D’aquesta manera s’ha aconseguit un cartell format per 468 petites obres d’art elaborades per 26 joves talents de la ciutat, que en conjunt representen la imatge d’un portador d’imatgeria.

Pregó i actes institucionals · El pregó, enguany amb la participació i implicació del Consell Municipal d’Infants d’Igualada, es durà a terme divendres, 25 d’agost, i l’espectacle anirà seguit del concert, a la mateixa Plaça de l’Ajuntament, de Cris Juanico. D’altra banda, la conferència institucional servirà en aquesta ocasió per homenatjar la igualadina Teresa Gimpera i s’hi presentarà l’Estampa del Sant, elaborada amb el Museu Episcopal de Vic. L’associació APINAS, que celebra 50 anys, serà en aquesta edició la portadora del Penó de la Ciutat.

Cercaviles, tradició i castells · Aquest any, Èlia Ferrer s’estrenarà en el paper de la històrica figura del Salero, amb la seva filla fent de Saleret, i presentant els elements de la imatgeria festiva en la seva entrada a la Plaça de l’Ajuntament.

Es podrà gaudir novament de nombroses cercaviles al nucli històric, del correfoc i dijous, 24 d'agost, dels actes festius per la celebració de Sant Bartomeu. Seran moments adequats per apreciar com elements importants de la festa, com els Gegants de la Ciutat, els gegants de Sant Ignasi, el Drac d’Igualada o la víbria s’han rejovenit després de sotmetre’s a processos de restauració els darrers mesos.

El diumenge, dia 27 d’agost, tindrà lloc l’habitual Exhibició Castellera de Festa Major, amb els Moixiganguers d’Igualada acompanyats pels Xiquets de Reus i la Colla Jove Xiquets de Valls.

Concerts, barraques i piromusical · Segons ha detallat Pere Camps, les propostes musicals tornaran a ser un dels plats principals i, a banda de Cris Juanico després del pregó, actuaran en diferents moments i espais Doctor Prats, Mayte Martín, el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, l’Orquestra Maravella, Crisix, JoKB, Psychodrome, Pawn Gang, el Festival Igualada Rock City i un llarg etcètera. La Revetlla de les Places, la nit de diumenge, tornarà a ser una cita ineludible, amb propostes musicals variades per a tothom.

L’espectacle piromusical de final de festa canvia aquest any d’escenari i abandona la Plaça de Cal Font per passar a celebrar-se al nou Parc Central de l’Avinguda Catalunya. En aquest espai, a més, s’hi farà cinema a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula d’animació Canta!. Un altre espai que s’estrena és el denominat Territori Festiu de La Coll@nada, al Pati Vila del barri del Rec, que acollirà activitats familiars i juvenils durant el dia i concerts a la nit. També al Rec, les habituals barraques del carrer Dr. Joan Mercader, coordinades des del departament de Joventut i amb la participació de diferents entitats locals, mantindran un any més la seva proposta de concerts i la nit gastronòmica del Tast al Rec.

Activitats de lleure, esport i atraccions · L’esport tornarà a ser protagonista amb proves i tornejos oberts d’escalada, tennis taula, golf, curses d’orientació, escacs o bitlles catalanes, i amb partits de Festa Major de futbol o rugbi, entre altres. La Coll@nada tornarà a celebrar els seus clàssics, com l’Operació Cigró, la Baixada d’Andròmines, els Jocs Bèsties, la Cursa de la Síndria, l’Igualadí de Ferro, el Vermut Popular o el Fes-ta el Dinar. I a l’Avinguda Catalunya, a tocar del carrer França, s’hi instal·larà novament la fira d’atraccions.

Programació teatral i cultural · El musical Gisela y el libro mágico i Two ladies or not two ladies de la companyia La Cashalada al Teatre Municipal l’Ateneu o La quarta via de T-atraco Teatre a l’Aurora seran algunes de les propostes teatrals durant aquests dies.

Hi haurà també exposicions, com la que repassarà la història del cinema a la ciutat o la que recordarà com era el Casino Foment a les dècades dels ’60 i els ’70, a banda de   passejades per descobrir la Igualada modernista.

Festa Major accessible i responsable · Novament, l’Ajuntament es proposa enguany fer una Festa Major accessible per a tothom i, per això es preveuen punts d’accessibilitat i espais reservats per les persones amb mobilitat reduïda, per tal que puguin gaudir la festa de la millor manera.

Podeu consultar íntegrament el programa AQUÍ.

A més, en el programa d’aquest any, la regidoria d’Entorn Comunitari ha inclòs una sèrie de recomanacions, especialment enfocades al públic jove, recordant la importància d’un consum responsable d’alcohol i els riscos del consum de drogues i incidint molt en la importància de la seguretat i el respecte en les relacions sexuals. També s’hi inclouen, finalment, recordatoris per mantenir la ciutat neta i consignes bàsiques de seguretat per als actes amb foc.

  • Compartir