Sou a: Inici / Noticies / La Mostra d'Entitats Solidàries obre dissabte l'Octubre Solidari 2018

La Mostra d'Entitats Solidàries obre dissabte l'Octubre Solidari 2018

Durant el mes d’octubre tindran lloc diferents propostes que pretenen sensibilitzar i implicar la ciutadania en causes solidàries
26-09-2018

Igualada celebra aquest any 2018 la tretzena edició de l’Octubre Solidari, la iniciativa coordinada per l’Ajuntament de la ciutat i la vintena d’entitats locals que formen part d’Igualada Solidària, amb el suport també de la Diputació de Barcelona.

L’Octubre Solidari inclou diferents propostes de l’àmbit de la cooperació i la solidaritat que, segons ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari i Cooperació, Fermí Capdevila, tenen com a principal objectiu “posar en valor i donar a conèixer la importantíssima tasca que nombroses entitats i organitzacions porten a terme, des de casa nostra, per a millorar la vida de moltes persones que, a Igualada i lluny d’Igualada, necessiten tot el nostre suport”.

Un dels principals actes contemplats en aquesta agenda d’actes tindrà lloc precisament aquest mateix dissabte, 29 de setembre, amb la setena Mostra d’Entitats Solidàries, que es podrà visitar entre les 17 i les 21h a la Rambla Sant Isidre. Aquest és l’escenari en què les diferents entitats d’Igualada Solidària exposaran les seves iniciatives i informaran i sensibilitzaran la ciutadania de la seva tasca, amb la voluntat també d’implicar-la en les seves causes. S’hi podran trobar jocs de taula, contes solidaris, el taller Practica la justícia, deixa la teva empremta, teatre social, el real pursuit anomenat Les preguntes que mai hauria de contestar ningú i un tast de parelles lingüístiques en què voluntaris i aprenents explicaran les seves experiències personals. A més, a les 18h, hi haurà una cercavila amb la participació d’alguns dels gegants més simbòlics de la ciutat.

A banda, però, l’Octubre Solidari aglutinarà un bon ventall d’activitats, havent programat fins a onze activitats durant tot el mes que inclourann xerrades, una caminada solidària, teatre, una cursa popular i cinc exposicions. També es donarà especial importància als vint-i-cinc anys d’agermanament amb la població salvadorenca de Nueva Esperanza i, per això, es farà la xerrada 9.054 km de distància en una sessió d’AUGA, a banda d’una festa cultural a les Cotxeres dels Moixiganguers i una exposició a la Biblioteca Central d’Igualada.

Nou butlletí d’Igualada Solidària · Aquests dies, a més, s’està repartint a totes les llars de la ciutat l’edició 24 del butlletí d’Igualada Solidària, que també es pot consultar AQUÍ. En aquesta revista s’hi pot trobar informació detallada de totes les activitats que se celebraran i la informació de contacte de les entitats que formen part d’Igualada Solidària.

  • Compartir