Sou a: Inici / Noticies / La Síndica Municipal presenta el seu informe d'activitat 2017

La Síndica Municipal presenta el seu informe d'activitat 2017

Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme amb confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones
24-04-2018

La Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa Sánchez, ha presentat davant el plenari municipal el seu informe anual d’activitat corresponent a l’any 2017 aquest dimarts, 24 d’abril. Entre el públic assistent al Saló de Sessions hi havia la Síndica de Rubí, Milagros Calleja, l’exsíndica de Vilafranca del Penedès, Glòria Valeri, i l’exsíndiques d’Igualada, Assumpta Sagristà.

Entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any passat, la Síndica Municipal va dur a terme un total de 101 actuacions, 26 menys que el 2016. D’aquestes 101 accions, 38 van correspondre a Consultes, Assessoraments i Informacions (CAI), 56 van estar emmarcades en el capítol de les Queixes i, finalment, 7 van correspondre a Recomanacions. De tots els casos rebuts, 46 han estat promoguts per homes, 45 per dones, 3 per col·lectius i, en 7 ocasions, la Síndica ha actuat d’ofici.

68 han estat presentats presencialment, 27 per telèfon, 4 per correu electrònic i 2 per correu postal i, ara mateix, 91 casos –el 90%- ja han estat resolts, i 10 es troben en tràmit. Per procedència geogràfica, la majoria d’actuacions corresponen als districtes Centre i Pla de Sant Magí, destacant també les 14 traslladades per ciutadans d’altres municipis de l’entorn que no disposen de síndic municipal. Les regidories i àmbits de la gestió municipal que més casos van concentrar van ser Qualitat Urbana, amb un total de 20, Acció Social, amb 14, i Multes, amb 12.

Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme amb confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre en base als principis d’equitat, independència, bona fe i legalitat.

Els interessats a contactar amb la Síndica ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 15h. Els dilluns fa atenció presencial a hores concertades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’edifici principal del consistori; la resta de dies les consultes s’atenen telefònicament i telemàticament. S’hi pot contactar al telèfon 93 803 19 50, extensió 2553, i al correu electrònic .

La memòria íntegra es pot consultar AQUÍ.

  • Compartir