Radars

Radars és una xarxa local de prevenció i detecció de la solitud i l'aïllament de les persones grans.

Radars és una xarxa local de prevenció i detecció de la solitud i l'aïllament de les persones grans on participen veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i serveis vinculats als diferents barris d'Igualada.

Aquesta xarxa és útil tant per les persones grans que viuen en aquesta situació no volguda, de solitud, com per als seus familiars en saber que algú els vetlla. La mateixa comunitat també s'enfortirà i s'empoderarà col·laborant amb l'Ajuntament en donar resposta de manera organitzada i eficient a les noves necessitats socials.

Objectius

  • Facilitar que les persones grans que viuen soles o acompanyades de persones amb risc de vulnerabilitat puguin continuar vivint a la seva llar amb la complicitat de l’entorn.
  • Potenciar la col·laboració entre els ciutadans i l’administració, ja que “tots formem part de la solució”.

Organització, funcionament i metodologia

Radars funciona gràcies a la implicació veïnal (comerços, establiments, ...), a partir de la qual es detecten situacions de persones grans en solitud molt properes al risc d'aïllament.

    

Un equip preparat de persones voluntàries provinent de diverses entitats s'encarrega d'establir el vincle amb les persones grans detectades, trucant-les a casa i convidant-les a participar de les activitats i serveis comunitaris.

L'Ajuntament posa a disposició dels Radars veïnals i comerciants un telèfon per donar a conèixer, de forma confidencial, la detecció de situacions de persones grans vulnerables. Des de Serveis Socials valoren si la situació pot ser atesa des de la plataforma de voluntaris de Radars o si requereix un altre tipus d'intervenció especialitzada.

Paral·lelament un equip format per tècnics, professionals i altres actors de la comunitat s'encarreguen de fer el seguiment general del projecte, les campanyes de difusió i sensibilització i el disseny de possibles accions de millora, és l'equip que forma la Taula Tècnica.

Cal remarcar que l’objectiu final és que la xarxa de Radars, formada per la ciutadania i liderada per l’Ajuntament, faciliti que aquelles persones destinatàries del projecte es vinculin amb la comunitat per facilitar l’envelliment al propi entorn.

Telèfon de contacte 630 929 885

Correu electrònic:

Enllaç al tríptic

     

  • Compartir