Història

Inaugurada el maig de 1999, la Biblioteca es va instal·lar a l’edifici de l’antiga fàbrica tèxtil de Cal Font, degudament restaurat i condicionat.

Disposa dels fons de les biblioteques que fins llavors havien contribuït al servei de la lectura de la ciutat: la Biblioteca de la Fundació “la Caixa” (1927), amb una important col·lecció local i hemeroteca; la Biblioteca de la Cooperativa (1930), amb un fons interessant de tema social, la Sala de Lectura Sant Jordi (1978), especialitzada en llibres infantils i juvenils i una part important del fons tècnic i especialitzat de la Biblioteca Joan Serra i Constansó.

La Biblioteca Central d’Igualada és cap de zona de les biblioteques de l’Anoia, que depenen de la xarxa de la Diputació i que són actualment: el Bruc, Piera, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Masquefa, Capellades, el bibliobús Montserrat i el biblio@ccés dels Hostalets de Pierola.

 

 

Missió

La BCI és un servei públic municipal i un espai de convivència que garanteix l’accés a la informació, la formació, la cultura i el lleure als ciutadans, entitats, institucions i altres biblioteques d’Igualada i l’Anoia. La Biblioteca utilitza les noves tecnologies i presta una atenció especial al fons local, que recull, conserva i difon, i a la cultura catalana de principis del segle XX. També treballa en col·laboració amb ciutadans i associacions i ofereix un tracte personalitzat i un servei de qualitat amb el suport de les noves tecnologies.

La Biblioteca Central d’Igualada depèn de l’Ajuntament d’Igualada i funciona en conveni amb la Diputació de Barcelona.

 

 

 

 

 

  • Compartir