Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Fes-te donant / Donació de medul·la òssia

Donació de medul·la òssia

Logo PromocióLa leucèmia és un càncer de la sang que cada any afecta al voltant de 5.000 persones a l'Estat espanyol. És important ser conscients de la necessitat de les donacions de medul·la òssia, ja que amb el temps s'ha demostrat que el transplantament es pot efectuar no només amb sang de cordó umbilical sinó també amb sang perifèrica (donant no emparentat).

L'any 2012, 14.010 persones es van unir al Registre de Donant de Medul·la Òssia com a nous donants, gràcies a ells 443 pacients es van poder beneficiar del seu compromís, ja que es van sotmetre a un transplantament de cèl·lules de donants no emparentats.

En aquest sentit i sobretot en l'àmbit de la recerca científica, que per ells és la pedra angular, des de fa 25 anys la Fundació Josep Carreras persegueix un sol objectiu: aconseguir que la leucèmia sigui, algun dia, una malaltia 100% curable. Tot i que s'han obtingut grans avenços científics aquests darrers anys, la leucèmia encara és una malaltia fatal pel 25% dels nens i per a la meitat dels adults.

Leucèmia

Informa't de com fer-te donant AQUÍ.

  • Compartir