Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Fes-te donant / Donacions per al Banc de Sang i Teixits

Donacions per al Banc de Sang i Teixits

Què és el Banc de Sang i Teixits?

El Banc de Sang i Teixits és una organització pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la missió de la qual és l'acapte, bona gestió i abastament de sang i teixits arreu del territori català. Vols saber-ne més? Tota la informació corporativa aquí.

Des de l'Ajuntament d'Igualada col·laborem en la difusió i acollida de les unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits que periòdicament s'instal·len en el nostre territori per realitzar les diferents recollides.

La propera marató de donació de sang a Igualada tindrà lloc el 30 de setembre de 2017 a l'Ateneu Igualadí.

Les reserves de sang i teixits fluctuen constantment. Amb un sol cop no n'hi ha prou.

Donar per mi és donar per tu.


Què puc donar?

El Banc de Sang i Teixits recull donacions de sang, plasma, plaquetes i medul·la òssia. Però també llet materna, cordó umbilical i òrgans. Més informació, aquí.

Em vull fer donant

Quan una persona es planteja la possibilitat de ser donant i decideix fer donació dels seus òrgans i teixits amb la finalitat que siguin trasplantats per ajudar altres persones, la primera cosa que ha de fer, i la més important, és comunicar la seva decisió a la família i els amics més íntims.

Ells seran els primers a qui es consultarà la possibilitat de la donació després de la mort, tot esperant que respectin la voluntat del o la donant.

També es pot emplenar el carnet de donant i portar-lo sempre amb la documentació personal com a testimoni de la decisió presa.

carnet donant


Em vull fer donant de medul·la òssia.

Vols donar moll ossi per a malalties oncohematològiques? Per fer-ho pots dirigir-te a qualsevol punt de donació permanent o mòbil associat a les campanyes de donació. Més informació aquí.

Donar medul·la òssia és donar una esperança de vida per a milers de persones que pateixen càncer de la sang. 

Leucèmia

 

Puc donar sang?

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats. Per a tu, no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació i fins i tot la vida.

Pot donar sang qualsevol persona que tingui entre 18 i 65 anys, pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Tanmateix, entre donació i donació han de passar un mínim de 2 mesos, podent realitzar-se un màxim de 3 donacions l'any en el cas de les dones i de 4 en el cas dels homes. Més informació aquí.

sang


Quan puc donar sang?

Al web del Banc de Sang i Teixits tens disponible el calendari de recollides permanentment actualitzat. Consulta'l.

Quan t'acostis a realitzar una donació, recorda identificar-te amb el teu DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir.


On puc donar sang?

Disposes de diferents punts a tot el territori per efectuar les teves donacions. Consulta'ls aquí.


Tens més preguntes?

Al seu web pots obtenir resposta consultant les FAQ's de les donacions per al Banc de Sang i Teixits aquí.


Vols participar en un estudi científic? Suma't al projecte GCAT!

El Banc de Sang i Teixits està duent a terme un estudi prospectiu anomenat GCAT Genomes per a la vida. Un estudi científic per conèixer de quina manera la genètica, l'estil de vida i el medi ambient afecten la salut de les persones i, per tant, per conèixer millor malalties com el càncer. Vols saber-ne més? Fes clic aquí.


Més informació:

  • Compartir