Activitat Física

Beneficis de l'activitat físicaLogo Promoció

Caminant per Igualada

Dia Mundial de l'Activitat Física

 

 

Beneficis de l'activitat física

L’activitat física regular és bona per a tothom. Per mantenir la salut són necessaris 30 minuts al dia d’activitat física moderada cinc dies per setmana. El sedentarisme, augmenta el risc de patir diverses malalties i causa el 5,5% de la mortalitat del món. 

Des de practicar algun esport o fer gimnàstica fins a jugar, caminar, anar amb bicicleta o fer activitats quotidianes d’una manera activa té tot un seguit de beneficis per a l’organisme:

  • Cor: redueix el risc de patir malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió arterial
  • Artèries: ajuda a mantenir-les flexibles i sanes
  • Articulacions: enforteix els músculs, els ossos i manté la funció de les articulacions
  • Sistema Nerviós: ajuda a mantenir-lo en bona forma

Piràmide de l'activitat físicaAlguns consells per ser gent activa, gent feliç:

El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES). És un programa de promoció de la salut des de l’Atenció Primària mitjançant el consell i la prescripció d’activitat física, impulsat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.  

 

Caminant per Igualada

La ciutat d'Igualada disposa de diverses rutes per passejar amb la seguretat d'estar realitzant activitat física que millorarà la vostra salut.

Mapa de les Rutes Saludables

mapa rutes

nens_motxilles

Foto: Alumnes de l'escola Emili Vallès.

Caminades guiades

Des del 2018, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Esportiu de l’Anoia ofereixen caminades guiades per les diferents rutes saludables de la ciutat.

Després de l'èxit de la primera edició, el proper dia 7 i 8 d'octubre de 2019 comencen, novament, les caminades guiades d'aquest curs 2019-2020. Enguany, es formaran dos grups de caminades; un grup de nivell suau i un altre de nivell moderat. 

Les caminades s’adrecen a persones adultes i es duran a terme els dilluns (nivell suau) i els dimarts (nivell moderat), de 10 del matí a les 12:30 del migdia. Durant aquestes 2 hores i mitja, a més de fer salut amb l’activitat física, una persona experta proporcionarà informació als participants sobre hàbits saludables (alimentació, exercici físic, descans, salut mental i emocional, hidratació, higiene, etc.).

Podeu consultar horaris i informació en els següents enllaços:

Per apuntar-se a les caminades cal fer la preinscripció enviant un correu electrònic a promociosalut@aj-igualada.net, o bé per telèfon al 93 803 19 50 – ext 4409.

caminades 2019-2020

Dia Mundial de l'Activitat Física

Cada any, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física, el Departament de Sanitat i Salut Pública d'Igualada, el Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), l'Equip d'Atenció Primària Igualada Urbà, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el Consorci Sociosanitari de l'Anoia (CSSA) i la Fundació Sanitària Sant Josep impulsen un seguit d'activitats obertes a tothom que busquen fomentar l'exercici i un estil de vida saludable.  

DMAF19

  • Compartir