Activitat Física

Beneficis de l'activitat físicaLogo Promoció

Caminant per Igualada

Dia Mundial de l'Activitat Física

 

 

Beneficis de l'activitat física

L’activitat física regular és bona per a tothom. Per mantenir la salut són necessaris 30 minuts al dia d’activitat física moderada cinc dies per setmana. El sedentarisme, augmenta el risc de patir diverses malalties i causa el 5,5% de la mortalitat del món. 

Des de practicar algun esport o fer gimnàstica fins a jugar, caminar, anar amb bicicleta o fer activitats quotidianes d’una manera activa té tot un seguit de beneficis per a l’organisme:

  • Cor: redueix el risc de patir malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió arterial
  • Artèries: ajuda a mantenir-les flexibles i sanes
  • Articulacions: enforteix els músculs, els ossos i manté la funció de les articulacions
  • Sistema Nerviós: ajuda a mantenir-lo en bona forma

Piràmide de l'activitat físicaAlguns consells per ser gent activa, gent feliç:

El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES). És un programa de promoció de la salut des de l’Atenció Primària mitjançant el consell i la prescripció d’activitat física, impulsat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.  

 

Caminant per Igualada

La ciutat d'Igualada disposa de diverses rutes per passejar amb la seguretat d'estar realitzant activitat física que millorarà la vostra salut.

Caminant per Igualada

Rutes d'Activitat Física

Dia Mundial de l'Activitat Física

Cada any, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física, el Departament de Sanitat i Salut Pública d'Igualada, el Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), l'Equip d'Atenció Primària Igualada Urbà i l'Agència de Salut Pública de Catalunya impulsen un seguit d'activitats obertes a tothom que busquen fomentar l'exercici i un estil de vida saludable.  

 

  • Compartir