Sou a: Acció Social i Habitatge / Atenció a les Migracions / Curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

Curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

El curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic és un curs que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i està subvencionat pel Fons Social Europeu.

El curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic és un curs que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i està subvencionat pel Fons Social Europeu. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

Es tracten diversos temes que permeten a les persones que realitzen el curs conèixer i acostar-se una mica més a la societat que els acull promovent a la vegada una millor igualtat d’oportunitats i la seva inclusió social. 
Hi col·laboren diferents tècnics de l'administració local, entitats igualadines i el CITE.
El taller es fa diverses vegades l’any i són 8 sessions de dues hores, de 9:30 a 11:30h. 

Els continguts dels cursos es divideixen en cinc mòduls:
• Els trets fonamentals (geogràfics, històrics, culturals, socials i lingüístics) de Catalunya i d’Igualada. Festes i tradicions catalanes.
• El sistema polític i administratiu; l’associacionisme i participació ciutadana.
• Drets i deures fonamentals (empadronament, estada regular, residència, informe habitatge, etc.).
• Els serveis públics i els drets i deures en l’àmbit local (normes de convivència, mobilitat, serveis d’emergència, sistema educatiu, medi ambient, etc.).
• Visita a un equipament municipal “Ajuntament d’Igualada”.

                                          

S’adjunta butlleta d'inscripció  

  • Compartir
Pertany a: