4D Health


4D Health, Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut

El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health va ser inaugurat el març de 2015, i ja ha dut a terme diverses proves pilot, sessions de formació i presentacions davant els professionals i representants de les principals institucions dels àmbits de la salut i l’ensenyament del país.

El 4D Health s’ubica a les instal·lacions de l’antic Hospital d’Igualada (al passeig Verdaguer) i permet augmentar la seguretat dels pacients i prevenir els errors en salut a través de l’entrenament dels professionals en situacions gairebé reals, però sense risc per a les persones.

A més de la formació a tot tipus de professionals de la salut (metges, infermeria, veterinaris, biòlegs, bioquímics, informàtics, etc.), l’equipament també ofereix una àmplia gamma de serveis per a les empreses, que poden analitzar els seus productes i avaluar-ne la presència al mercat. La innovació tecnològica és un altre dels punts forts del centre, que vol esdevenir a mig termini un referent en la matèria. D’aquesta manera, l’hospital simulat no es restringeix exclusivament a l’àmbit de la salut, sinó que s’obre a una àmplia gamma d’agents de sectors molt diversos.

La singularitat del projecte –nascut de la iniciativa del Dr. Enric Macarulla i Àngels Chacón– converteix el 4D Health en un centre pioner a tot l’Estat espanyol i el sud d’Europa amb voluntat de projecció a nivell internacional.

Està gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada i rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, entre d’altres. A més, vinculat a aquest centre, la ciutat d’Igualada encapçala el projecte europeu URBACT 4D Cities.

Més informació:

www.4dhealth.com

info@4dhealth.com

www.facebook.com/4DHealth

www.twitter.com/4DHealthCenter

 

 Díptic 4D Health

  • Compartir