Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Prevenció de les Addiccions / Projecte "Nits de Qualitat" a Igualada

Projecte "Nits de Qualitat" a Igualada

El projecte "Nits de Qualitat", impulsat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), ha arribat a la nostra ciutat per integrar-se en les dinàmiques en l'àmbit de l'oci nocturn.
l projecte "Nits de Qualitat" és un projecte marc que duu per objectiu posar en comú els i les diferents agents implicades en l'oci nocturn d'un territori per fer, d'aquest, un espai més segur, atractiu i saludable per a totes les persones.


El desplegament del projecte a la ciutat, com actuació recollida en el Pla de Salut d'Igualada 2015-2018, 2019-2022 i 2023-2027, va ser endegat l'any 2016, durant el que es va procedir a realitzar els primers contactes amb els i les agents implicades en l'àmbit de l'oci nocturn. L'any 2017 es va conformar el grup motor del projecte que acabaria resultant en l'actual taula de participació ciutadana i el 2018 la presentació pública del projecte, de la taula de participació ciutadana, la signatura d'adhesió i compromís i l'atorgament del "Q de festa" als locals d'oci nocturn que compleixen amb un seguit de requisits.

OBJECTIUS:

1) Generar taules de participació ciutadana "NitsQ" al voltant de l'oci nocturn per tal d'engegar iniciatives consensuades per part de les persones participants.

A Igualada, la "Plataforma NitsQ Igualada" està conformada per persones provinents d'àmbits de treball com el de la cultura, l'educació, la joventut, l'oci nocturn, la salut, el social, la seguretat i/o del moviment associacionista d'entitats. La taula és ben viva i serà un plaer comptar amb la teva participació. Vine a dir-hi la teva! ;)

+INFO sobre les taules NitsQ

2) Fomentar la implantació de "Q de festa!", un distintiu de qualitat en l'oci nocturn que implica la indústria privada de l'oci i el món local en les polítiques públiques de Salut de la Generalitat de Catalunya.

A igualada, "La Sala", ubicada al C/ del Clos, 21 és l'espai d'oci nocturn que actualment compta amb la distinció "Q de festa!". Trobar-se en disposició d'aquest distintiu significa complir amb la normativa vigent en cada moment, així com, oferir a la ciutadania, com a mínim, els serveis descrits en el projecte.

+INFO sobre el Q de festa!

3) Promoure la creació de grups d'iguals per la prevenció i la reducció de riscos en el territori.

Et motiva la nit? T'agradaria formar-te de forma gratuïta i treballar, en els diversos espais d'oci nocturn (públics i privats) d'Igualada com a integrant del nou grup de "Joves NitsQ IGD"? No t'ho pensis més i demana'n més informació! Seràs part del seu naixement, doncs estem a punt de fer-lo realitat!

+INFO sobre els Grups d'Intervenció entre Iguals

4) Dotar d'eines i instruments d'avaluació per tal de generar evidència en les intervencions de salut pública sobre l'oci nocturn.

TU
ETS
LA FESTA!


Vols dir-hi la teva?

Et ve de gust passar a formar part de la Plataforma NitsQ Igualada?

Tens motivació per col·laborar en la promoció de la salut i la reducció de riscos en el context de l'oci nocturn?

Posa't en contacte amb nosaltres!
Departament de Salut Pública d'Igualada
Programa Comunitari de Prevenció de les Addiccions
Tel. 93.803.19.50 - Ext. 2473
programaprevencio@aj-igualada.net 

+INFO sobre el projecte "Nits de Qualitat"

  • Compartir