Projecte "Q de Festa!"

Per una festa de qualitat! Un distintiu per als espais de música i ball que reconeix aquells que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat.

El "Q de Festa!" és el distintiu de la Generalitat de Catalunya que s'atorga als espais de música i ball que s’impliquen en la qualitat i el benestar dels usuaris i usuàries.

El "Q de festa!" emana del projecte "Nits de Qualitat", de la Subdirecció General d'Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut, Generalitat de Catalunya) per a la prevenció i la reducció de riscos en contextos festius.

Q de Festa! no és tan sols un distintiu, sinó també una xarxa de locals, espais i festivals units en l'objectiu de promoure la prevenció i la reducció de riscos associats al consum i a la festa.

Aquest és un dels primers projectes a nivell europeu pel que fa la implicació de la indústria de l'oci en polítiques de prevenció i Reducció de Riscos.

El projecte Q de Festa! és membre de PARTY+ així com un dels fundadors de New Net, la xarxa europea d’organitzacions, professionals, autoritats i agències que actuen en els camps de la promoció de la salut i l’oci nocturn, i amb representació en ciutats com: París, Berlín, Zuric, Liubliana, Luxemburg, Helsinki, Amsterdam, Vienna, Edinburgh, Brussel·les, Portugal.

Q de Festa! és també un dels objectius dels programes de l’equip de prevenció de la Subdirecció General de Drogodependències, pel que fa a la Reducció de Riscos en l’àmbit de la nit “Q de Festa! Nits de Qualitat.”