Sou a: Inici / L'Ajuntament / L’espai de l’Alcalde

Salutació

Benvolguts i benvolgudes,

En nom de la institució que tinc l’honor i l’orgull de representar, us dono la benvinguda al web municipal de la ciutat d’Igualada. Aquest vol ser un espai i una eina d’informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant igualadins i igualadines com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

La nostra és una ciutat que troba els orígens a l’època medieval, amb unes primeres referències que daten de l’any 1003. A tocar del riu Anoia i situada estratègicament allà on es creuaven les dues grans vies de comunicació dels comtats catalans, Igualada ràpidament va esdevenir població de referència. Passades les èpoques de guerres i dominis feudals, entre els segles XIX i XX, aquesta va ser una ciutat capdavantera al nostre país, gràcies a la indústria tèxtil i les adoberies. En aquell moment, Igualada va saber explotar dos sectors estratègics i això la va convertir en un referent econòmic, de modernitat i de negocis a Catalunya. Aquella és sens dubte l’època que més ens omple de satisfacció quan mirem enrere.

Però ja és hora de deixar de mirar al passat amb nostàlgia. Avui, la situació que travessem no és senzilla, però conservem intacte tot aquell esperit emprenedor i aquell afany de superació que sempre ens van caracteritzar. I per aquí ha de passar la Igualada d'avui i de demà. Per una Igualada il·lusionada, per una Igualada que se superi a si mateixa, ambiciosa, que lluiti per deixar enrere els moments adversos, que no defalleixi cercant un nou camí de l’èxit. Una capital amb marca pròpia, amb una manera de fer única i amb una identitat ben definida.

Aquest és l’esperit que vol transmetre aquest consistori i al qual volem que us hi sumeu. Aquesta ciutat, més que mai, ens demana que explotem el millor de nosaltres mateixos i us volem animar a participar amb entusiasme d’aquesta reacció tan important. Aquesta és casa vostra i en aquest ajuntament trobareu sempre un aliat.

 

Marc Castells i Berzosa
Alcalde d’Igualada

  • Compartir