Sou a: Acció Social i Habitatge / Igualtat de gènere / LGTBI / 28 de juny. Dia per l'alliberament LGTBI

28 de juny. Dia per l'alliberament LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Amb motiu del 28 de juny, els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Es penjarà la bandera LGTBI als balcons dels ajuntaments que aquest 2021 incorpora també, a més del colors de la bandera irisada de l’Arc de Sant Martí, les franges triangulars amb els colors de la bandera trans i els colors marró i negre. Aquesta és una proposta de Daniel Quasar, activista nord-americà que s’identifica com a demisexual, queer i no binari. Quasar ha agafat la bandera irisada, creada per Baker, i hi ha afegit els colors blanc, negre, marró, celeste i rosa, és a dir, els colors de la diversitat racial i de la bandera trans. Aquest canvi no l’ha fet afegint franges horitzontals sinó que les ha col·locat al lateral esquerra i de forma triangular, per aportar èmfasis d’inclusió i progrés.

A més de penjar la bandera, els Ajuntaments també proposen per aquests dies diverses accions de visibilització amb pintades de bancs i pancartes amb els colors insígnia del col·lectiu o també la decoració de carrers amb la bandera. D’altra banda, les biblioteques municipals facilitaran un expositor amb literatura especialitzada per al préstec.

El Servei d’atenció integral a persones LGTBI (SAI) d’Igualada farà també la presentació del servei als equips de la OAC i Equipaments cívics de l’Ajuntament d’Igualada. Es tracta d’un servei públic i gratuït que dona cobertura al municipi d’Igualada. Es pot demanar cita a través del correu sai@aj-igualada.net

Les activitats es poden trobar a l'agenda digital fent click aquí, coordinada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i organitzada per part de diferents departaments dels ajuntaments, especialment amb els complicitats de les àrees d'igualtat i de joventut.

#transformalamirada #28J #LGTBI

Consulta el programa del 28J de 2021

Consulta el programa del 28J de 2020

Consulta el programa del 28J de 2019

Consulta el programa del 28J de 2018

Consulta el programa del 28J de 2017

  • Compartir