Sou a: Acció Social i Habitatge / Projectes comunitaris / Igualada Ciutat Amiga de les Persones Grans

Igualada Ciutat Amiga de les Persones Grans

Igualada Ciutat Amiga de les Persones Grans és un projecte internacional per fomentar que les ciutats es preparin per adaptar-se a l'envelliment demogràfic i la longevitat, i a la vegada afrontin el fenomen de la creixent urbanització.

«Ciutats amigues de la gent gran» és una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’any 2005, l’OMS engega el projecte Ciutats Amigues de les Persones Grans amb la incorporació de ciutats dels cinc continents.

Es tracta d’un projecte internacional per fomentar que les ciutats es preparin per adaptar-se a l’envelliment demogràfic i la longevitat, i a la vegada afrontin el fenomen de la creixent urbanització. Aquest projecte considera les ciutats en dues vessants, l’entorn construït i l’entorn social, tot valorant que atendre totes dues esdevé imprescindible per fomentar l’envelliment actiu de la població.

El projecte Igualada Ciutat Amiga de les Persones Grans, vol preparar Igualada per assolir una ciutat per a totes les edats adaptant les seves estructures i serveis per a què siguin accessibles i incloguin a les persones grans amb diverses necessitats i capacitats. Vol dibuixar una ciutat més amable, més saludable, més participativa, més integradora, més accessible, més segura i que sigui font de promoció de l’envelliment actiu.   

«Ciutats amigues» és una iniciativa que es fonamenta en dos pilars: la voluntat del govern de la ciutat per identificar i desplegar les millores en els diferents camps d’actuació municipal, i la participació de la comunitat, protagonitzada principalment per les persones grans. Quant a les actuacions municipals, desplega una concepció del disseny de la ciutat obert a la diversitat, a la idea que les necessitats de la ciutadania evolucionen al llarg de les seves vides i que també es transformen al llarg de l’envelliment.

El passat 22 de maig, l'Imserso va publicar la presentació del Pla d'Acció 2018-2021 d'Igualada Ciutat Amiga de les Persones Grans, feta el 16 de maig de 2018 a l'Espai Cívic Centre.

  • Compartir
Pertany a: