Sou a: Dinamització Econòmica / Emprenedoria i empresa / Cultura Emprenedora a les Escoles

Cultura Emprenedora a les Escoles

Es tracta d’un projecte per introduir en el programa educatiu la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa escolar de la qual formen part els/les alumnes d’una aula de l'últim cicle de primària.

L'objectiu és promoure i fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria.

Durant el curs 2018-19 el programa es desenvolupa a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Gabriel Castellà i compta amb la participació de prop de 360 alumnes de 5è de primària. A la demarcació de Barcelona, aquest curs hi participen més de 9.300 alumnes de 235 centres educatius de 98 municipis. Gràcies a aquest projecte està previst que es creïn un total de 235 cooperatives escolars.

Les escoles participants al curs 2018/19, i les cooperatives que han creat són:

MARISTES D'IGUALADA : Crea’t Marista i Màgia Marista
ESCOLÀPIES D'IGUALADA : Escoomix i Escoo&Company                             
ACADÈMIA IGUALADA : Imaginar per Crear i Fullshop
EMILI VALLÈS : Evac i Energi.coop
COL.LEGI MONALCO: Mavets i Mopins
MARE DEL DIVÍ PASTOR: Cre@ant_somnis
ESCOLA PIA: Montupia i Màgic Shop
GABRIEL CASTELLÀ: Platicraks

Les juntes o equips directius de les cooperatives visiten les instal·lacions d’IG-Nova Tecnoespai, on es reuneixen amb els responsables de l’Oficina d’Atenció Empresarial i del Servei d’Assessorament Empresarial. Amb ells intercanvien impressions sobre el procés que han seguit per a la constitució de la cooperativa, l’elecció de l’equip directiu, el nom i el producte que elaboraran. Durant la visita, també presenten els estatuts i l’acta de constitució i fan efectiva l’alta al registre de cooperatives. També comenten diferents aspectes sobre l’elecció del producte, la viabilitat, la venda i l’estudi de mercat.

Cultura Emprenedora Escoles2

Abans d’aquesta visita, la majoria de cooperatives van fer un taller sobre cooperativisme i economia social de la mà d’un tècnic de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Ara es troben en ple procés d’elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de juny en un mercat, coincidint amb FirAnoia.  

Cultura Emprenedora Escoles1

Aquest és el vuitè any de desenvolupament del projecte a la ciutat, en el marc del qual s’han registrat prop de 70 cooperatives escolars. El programa Cultura emprenedora a l’escola està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.

  • Compartir