Sou a: Acció Social i Habitatge / Igualtat de gènere / Diades internacionals / 8 de març. Dia Internacional de les Dones

8 de març. Dia Internacional de les Dones

El dia 8 de març les dones de tot el món sortim al carrer per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta acció centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere.

Ja podeu consultar l'agenda d'actes del 8 de març! Per un març feminista i reivindicatiu!

Des de l'inici de la revolució industrial, àmplies capes de la població femenina dels sectors populars es van incorporar al treball assalariat. Aquesta incorporació no les eximí, però, de continuar sent responsables del treball de cura de les persones del grup familiar ni de les activitats domèstiques. Les precàries i difícils condicions de treball industrial van provocar, des de mitjans del segle XIX, l'aparició de moviments de dones que reivindicaven millors condicions laborals, com ara la reducció de la jornada laboral, la limitació de l'edat de treball de les criatures, la prohibició de l'horari nocturn per a les dones, la compensació econòmica per accidents laborals i les mesures per prevenir-los. D'aquesta experiència, Catalunya no en va quedar al marge. N'és un exemple la vaga que 3.500 treballadores del sector tèxtil d'Igualada van fer l'any 1881, en demanda de millors condicions de treball.

Cada 8 de març seguim posant de manifest la importància de seguir treballant, dones i homes, per aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones i de l’eliminació de la discriminació per raons de gènere. La Mancomunitat coordina i edita l’agenda d’actes que s’organitzen des del món associatiu, les organitzacions populars i també des dels consistoris de la conca.

Agenda d'actes 8 de març de 2022

Agenda d'actes 8 de març de 2021

Agenda d'actes 8 de març 2020

Agenda d'actes 8 de març de 2019

Agenda d'actes 8 de març de 2018

Agenda d'actes 8 de març de 2017

Agenda d'actes 8 de març de 2016

Agenda d'actes 8 de març de 2015

Agenda d'actes 8 de març de 2014

  • Compartir