Sou a: Acció Social i Habitatge / Igualtat de gènere / Projectes i programes / Ciutat lliure d'agressions sexistes

Ciutat lliure d'agressions sexistes

Partint de diverses experiències i campanyes endegades per entitats del territori a favor de les relacions lliures de sexisme, com per exemple la campanya de Coll@nada de No és no, la Mancomunitat ha promogut enguany la campanya per a ciutats lliures d’agressions sexistes, en el marc de les festes majors i ambients festius i d’oci nocturn.

Adhesiu de la campanya

Les festes majors són ambients festius per a la socialització i el divertiment on ha d’importar el passar-s’ho bé i esbargir-se però on sovint es donen situacions incòmodes i/o comportaments i actituds de caire sexista. Massa vegades són les dones qui no poden gaudir lliurement de les festes. Actituds com la insistència, tocaments, assetjament, bromes, gelosia, control... són les que visibilitza aquesta campanya que sota el lema No en deixem passar ni una!, pretén visualitzar-les i identificar-les, i apel·lar al conjunt de la ciutadania a aturar-les i no permetre-les. Aquestes situacions s’agreugen en contextos festius i és per això que la campanya també vol deixar clar que res justifica cap agressió. El cartell que recull la campanya incorpora també la frase Ni la meva forma de vestir ni l’alcohol justifiquen cap agressió.

La campanya es podrà visualitzar en espais i places on hi haurà concerts com a les Barraques i a la Revetlla de les 5 places. També s’ha enregistrat una falca que es podrà escoltar a través de la radiofonia dels concerts.

Pots descarregar-te-la en aquest ENLLAÇ

Per a unes ciutats lliures d’agressions sexistes i per al foment de relacions lliures i igualitàries, no en deixem passar ni una!

  • Compartir