Sou a: Acció Social i Habitatge / Igualtat de gènere / Projectes i programes / Formulari de queixa del sexisme a la publicitat

Formulari de queixa del sexisme a la publicitat

Els mitjans audiovisuals occidentals representen les dones a través d'una imatge estereotipada i d'uns cànons estètics que es permeten el luxe de mesurar, dirigir o modelar els cossos de les mateixes. Són representades com a objectes problemàtics que cal corregir amb productes i tècniques.

Els models de feminitat perpetuen tots aquests estereotips de gènere que representen les dones com a objectes o reclams, i que relacionen llur èxit amb uns estàndards de bellesa totalment irreals. "Ser bella" respon a un ideal que oprimeix, esclavitza i que ridiculitza les dones, i que en el fons obliga a respondre aquest model inculcat. En conseqüència es genera una sensació d'insatisfacció, de culpa i de penediment quan no es respon al cànon.

El següent vídeo descriu aquest ideal irreal de bellesa femenina.

L'Institut Català de les Dones disposa d'un formulari de queixa per denunciar casos on es discriminin les dones o bé per felicitar bones pràctiques.

  • Compartir