Cursos de manipulació d'aliments
El manipulador d’aliments és aquell que, per raó de la seva activitat laboral, té contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.
La correcta manipulació dels aliments, en cadascuna de les fases del procés de producció, pot tenir una clara incidència sobre la seguretat dels productes alimentaris, i per tant, sobre la salut del consumidor. Totes les persones que treballen en el sector alimentari han de conèixer i complir unes pràctiques correctes d’higiene.
Des de l’any 2011 no hi ha una norma europea o nacional que reguli de forma específica els requisits de la formació dels manipuladors d’aliments (continguts, exàmens, docents, carnets o acreditacions oficials).
- Els operadors econòmics tenen l’obligació de dissenyar i aplicar un pla de formació per als seus treballadors d’acord amb les necessitats concretes del seu lloc de treball.
- La formació als treballadors pot ser impartida per personal propi mitjançant cursos, tallers o sessions internes o bé mitjançant la contractació de persones o centres de formació externs. En tots els casos hauran de ser verificats per l'autoritat sanitària
- Els centres de formació no necessiten cap homologació o autorització oficial per impartir formació al personal d’establiments alimentaris.
- No hi ha cap model oficial ni normalitzat que acrediti la formació dels manipuladors d’aliments.
- La validesa del certificat d’assistència a un curs de formació d’un treballador la determina l’operador econòmic i l'autoritat sanitària, d’acord amb les característiques del lloc de treball concret, per tant la formació ha de ser el més específica possible.
- La verificació oficial del pla de formació inclou la revisió del pla de formació del sistema d’autocontrol de l’operador econòmic per verificar que es compleixen els requisits higiènics establerts en la legislació d’aplicació.
A continuació us oferim una relació d'organismes que ofereixen, amb caràcter periòdic, formació en manipulació d'aliments, així com publicitem cursos que s'ofereixen amb caràcter puntual:
Cursos de manipulació d'aliments
- INNOPREVEN, SL. C/Margarides, 7. Igualada. 938.067.158
- Gestió Patrimonial Formació: Carrer Lleida, 63, Òdena. Tel. 93.804.51.64
- CEINA: Igualada. Avinguda Europa, 7, Igualada. Tel. 605.075.377
- GEPEAC, SL: Carrer Aurora, 82, 1r, Igualada. Tel. 93.804.50.57