Sou a: Entorn Comunitari i Cooperació / Seguretat alimentària / Al·lèrgies alimentàries

Al·lèrgies alimentàries

Logo Seguretat AlimentàriaAmb el Reglament 1169/2011 s’unifica tota la normativa de la Unió Europea que estava molt dispersa i s’introdueixen novetats com les obligacions de posar una mínima informació nutricional, indicar l’origen de la carn, la data de congelació i les mencions “descongelat” o “conté aigua” o “conté proteïnes afegides” en els casos previstos per la norma.

En els aliments envasats, els ingredients al·lergògens han d’ aparèixer en la llista de ingredients i s’han de destacar mitjançant una composició tipogràfica que els diferenciïn clarament de la resta d’ ingredients de la llista (tipus de lletra, estil o color de fons). En el cas d’aliments que es presentin sense envasar per a la venda als consumidors finals i a les col·lectivitats, o en el cas dels aliments envasats en els llocs de venda a petició dels compradors o envasats per a la venda immediata, és obligatori indicar la presència d’ingredients al·lèrgens. Així, restaurants, bars i establiments de venda de productes a doll (carn, peix, pa, galetes, llaminadures, etc.) han de facilitar la informació d'al·lèrgens en els seus menús i productes.

Amb aquest nou Reglament, d’imposició obligatòria en tots els estats membres, la Unió Europea pretén que les persones amb al·lèrgies alimentàries tinguin les mateixes oportunitats que les que no ho són alhora d’adquirir o degustar un aliment, sense distinció de si està o no envasat, si es ven a doll o s’ofereix en plat, i que l’etiquetat no sigui una limitació a la lliure circulació de productes.

Plat buit

Et pot interessar:

  • Compartir